Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Στάλινγκραντ αποδεικνύονται τα βουνά του Κουρδιστάν !

Photo

Σοβαρές δυσκολίες αντιμετωπίζει η Τουρκία στο μέτωπο που αποφάσισε να ανοίξει, στέλνοντας τον στρατό της στο έδαφος του Ιράκ.

Photo

Σε επιχειρησιακό επίπεδο, οι αντάρτες του ΡΚΚ μάχονται λυσσαλέα προσπαθώντας να κρατήσουν τις τουρκικές ειδικές δυνάμεις μακριά από τα προπύργιά τους, στην κοιλάδα Ζαπ και το όρος Καντίλ.

Photo

Σύμφωνα με τις (εξαιρετικά λίγες και αμφιλεγόμενες) πληροφορίες που έρχονται από την περιοχή, παρατηρείται επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την από αέρος υποστήριξη των τουρκικών μονάδων και δίνει ευκαιρία στους αντάρτες για ελιγμούς και αντεπιθέσεις.

New images Turkish land offensive on the Turkey-Iraq border. This photo released by Turkish Armed Forces on Sunday Feb.24,2008.

Σε πολιτικό-διπλωματικό επίπεδο, το σοβαρότερο πρόβλημα έρχεται από την πλευρά της Βαγδάτης. Η κυβέρνηση του κατεχόμενου Ιράκ, δεχόμενη πυρά ομαδόν για την ανοχή που επέδειξε τις πρώτες ημέρες στην παραβίαση του εδάφους της χώρας, αναγκάστηκε χθες να αποδοκιμάσει κατηγορηματικά την τουρκική εισβολή και να απαιτήσει από την Άγκυρα «να αποσύρει άμεσα τα στρατεύματά της».

Δυσφορία Κούρδων

Photo

Εμφανής είναι, παράλληλα, η δυσφορία των Κούρδων που ελέγχουν το βόρειο Ιράκ και, τρέφοντας παραδοσιακά αισθήματα εχθρότητας έναντι της Τουρκίας, έχουν θέσει τις δυνάμεις των «πεσμεργκά» σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας.

Kurdish rebels of the separatist Kurdistan Workers' Party, or PKK, are seen near the Turkish border in the remote village of Lewzhe, in northern Iraq, Saturday, July 21, 2007

Από την πλευρά του, πάντως, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε την επιχείρηση ως αποτέλεσμα του «νόμιμου δικαιώματος για αυτοάμυνα» που έχει η χώρα του κατά της τρομοκρατικής απειλής, όπως χαρακτήρισε τη δράση του ΡΚΚ.

Photo

Πηγή: Hμερησία

"Our objective is clear, our mission is clear and there is no timetable until ... those terrorist bases are eliminated," Turkish envoy Ahmet Davutoglu told a news conference after talks in Baghdad with Iraqi Foreign Minister Hoshiyar Zebari.

The Turkish General Staff said in a statement that five more Turkish soldiers had been killed since late Tuesday, taking their losses to 24. PKK claims that more than 100 Turkish troops have been killed could not be verified.

The Turkish statement said its forces had hit 475 new targets, including shelters, anti-aircraft facilities, training bases and command centers. It also said the weather was improving after advances were slowed by heavy snow in the remote, mountainous region of Iraq's Kurdistan.

Πηγή: Reuters

4 σχόλια:

Zaphod είπε...

Για να δούμε τι θα δουμε... Πάντως η ευκολία που τώρα τελευταία εισβάλλουν κάποιες χώρες σε άλλες δίκην αυτοάμυνας ανησυχεί

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω ρε παιδιά αλλά κάτι μέσα μου με κάνει να νιώθω ότι η Ντορα θα μας εκπλήξει και με λεπτούς διπλωματικούς χειρισμούς θα κατορθώσει να αδειάσει τους σκοπιανούς και τον Σορος , και θα λάμψει η αλήθεια στον κόσμο όλο και οι αδικημένοι όλου του κόσμου θα ανακράξουν Ντορα γερά παρτους τα βρακιά και ο κόσμος μας πλέον δεν θα είναι ο ίδιος , αλλά θα είναι ένας κόσμος δίκαιος χωρίς πόλεμους και βία

Και όλα αυτά χάρις στην Ντορα
…και στον ΑηΒασιλη πιστεύω , και ότι ο Θεμος λέει την αλήθεια πιστεύω

Τdi είπε...

Καλημέρα φίλε zaphod,

Οι καιροί είναι ιδιόμορφοι και πολύ ιδιαίτεροι! Όλοι, βρισκόμαστε σε στάδιο, θα τολμούσα να πω, παρόμοιο με αυτό της εικοσαετούς κρίσης (1919-1939). Μια μίξη, οικονομικής, κοινωνικής και γεωπολιτικής κρίσης, με αποτέλεσμα τις εκφάνσεις που παρακολουθούμε (..αλλά και θα παρακολουθήσουμε στο μέλλον)

Πάντως για να επανέλθω στο θέμα μας, δεν βλέπω ο πόλεμος στο Κουρδιστάν, να τελειώνει σε λιγότερο από ένα χρόνο(αν τελειώσει)..οι κούρδοι αποδεικνύονται αντάρτες με αρχ..δια και ο καιρός στα μέρη εκείνα είναι ο καλύτερός τους σύμμαχός. Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, οι άμαχοι που μόνο περιμένουν και αναμένουν, να μην ξανα-εκδιωχτούν από το μόνο μέρος που μπορούν να διεκδικούν και να ζούν νόμιμα..Κατά τ'άλλα, όλα αυτά δεν μπορούν να ξεχωριστούν από την συνολική κατάσταση στην Μέση Ανατολή και κυριως στο Ιράκ. Εξάλλου, είναι οι ίδιοι παίχτες σε όλα τα μέτωπα, απλά σε άλλο νικά ο ένας και σε άλλο ο άλλος...

@Ανώνυμε

Σε πιστεύω!

Καλημέρααααα

Ανώνυμος είπε...

πληροφοριες απο κουρδικη πηγη λεει οτι μετακινουνται οι τουρκοι κακην κακως προς την ενδοχωρα αμεσα

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»