Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Ξαναγυρίζουμε στην δεκαετία του '60 ;

http://www.coverups.com/JFKphotos/jfk200.jpeg

Σχεδόν 40 χρόνια μετά την αποτρόπαιη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, πληθώρα δημοσιευμάτων στον αμερικανικό Τύπο απηχούν την ίδια αγωνία: Πόσο ασφαλής είναι ο Μπάρακ Ομπάμα;

http://nymag.com/images/2/daily/intel/07/05/14_obama_lg.jpg

«Εχω την καλύτερη ασφάλεια στον κόσμο», απαντά ο γερουσιαστής από το Ιλινόι, αλλά οι οπαδοί του -και όχι μόνον- «βλέπουν» στον Ομπάμα ένα άκρως επικίνδυνο τρίπτυχο: Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών είναι μαύρος, εκπροσωπεί «την ελπίδα και την αλλαγή» και έχει την υποστήριξη της οικογένειας Κένεντι, δύο μέλη της οποίας δολοφονήθηκαν άγρια. «Ο Μπάρακ φοβίζει εμάς που σκεπτόμαστε το ενδεχόμενο της δολοφονίας διότι αντιπροσωπεύει όσα ακριβώς κάποιοι μας στέρησαν τη δεκαετία του 60», δηλώνει ο Τζέραλντ Πόσνερ, συγγραφέας βιβλίων για τη δολοφονία του προέδρου Τζον Κένεντι, αλλά και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

http://www.writespirit.net/inspirational_talks/political/martin_luther_king_talks/martin-luther-king2.jpg

Στο Ντάλας
Πριν από λίγες ημέρες, η αυτοκινητοπομπή του Ομπάμα πέρασε από το Ντάλας, ακριβώς από το ίδιο σημείο όπου στις 22 Νοεμβρίου του 1963 οι σφαίρες έριχναν νεκρό τον πρόεδρο Κένεντι, σε μία υπόθεση που ακόμη και σήμερα δεν έχει διαλευκανθεί πλήρως. Το επιτελείο του Ομπάμα κοίταζε επίμονα έξω από το παράθυρο, κανείς, ωστόσο, δεν εξέφρασε δυνατά τον φόβο του. «Πρέπει να παραδεχθώ ότι δεν μου πέρασε από το μυαλό. Εκείνη την ώρα σκεφτόμουν ότι έχω κρυώσει και ότι πρέπει να γίνω καλά για την επόμενη ομιλία μου», ομολογεί ο Ομπάμα.

http://www.poster.net/kennedy-john-f/kennedy-john-f-photo-xl-john-f-kennedy-6220410.jpg

Είναι αλήθεια ότι ο μαύρος γερουσιαστής απολαμβάνει την προστασία των Μυστικών Υπηρεσιών πολύ πριν ξεκινήσουν οι αναμετρήσεις για το χρίσμα, γεγονός που δεν έχει επαναληφθεί στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο Ομπάμα δέχτηκε με δισταγμό την προστασία των Μυστικών Υπηρεσιών πέρυσι τον Μάιο. Εκτοτε, οι Μυστικές Υπηρεσίες του έδωσαν την κωδική ονομασία «Ο Αποστάτης» (The Renegade) και πλέον, με τις συγκεντρώσεις του να γίνονται ολοένα και πιο πολυπληθείς, του προσφέρουν ασφάλεια ανάλογη με αυτήν σε έναν εν ενεργεία πρόεδρο. Για κάποιους αυτό δεν είναι αρκετό.

Ο βουλευτής των Δημοκρατικών, Μπένι Τόμσον, σε επιστολή του στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας τον περασμένο μήνα επισήμανε ότι «το διεθνές και εθνικό προφίλ του γερουσιαστή δημιουργεί μοναδικές προκλήσεις που αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή». «Αρκεί να κοιτάξουμε στις δολοφονίες του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και του προεδρικού υποψήφιου Ρόμπερτ Κένεντι», γράφει.

http://obits.eons.com/obits/tributes/robert_kennedy/2262-1-photo.jpg

Σε συνέντευξή του, ο Τόμσον δεν αποκαλύπτει αν στην επιστολή του αναφέρεται σε συγκεκριμένες απειλές εις βάρος του μαύρου γερουσιαστή. Διευκρινίζει, όμως, ότι «η υποψηφιότητα του Ομπάμα είναι τόσο μοναδική και τόσο σημαντική» που δεν αφήνει περιθώρια για λάθη.

Πρόκληση
Ο ίδιος ο Ομπάμα αντιμετωπίζει επιτυχώς την πρόκληση: «Δεν είναι κάτι το οποίο με απασχολεί καθημερινά, νομίζω ότι όποιος αποφασίζει να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος αναγνωρίζει το ρίσκο», δηλώνει και βεβαιώνει ότι γνωρίζει την ιστορία σε βάθος. «Το εθνικό τραύμα ήταν απύθμενο, αλλά ούτε ο Μπόμπι Κένεντι ούτε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είχαν την προστασία των Μυστικών Υπηρεσιών», καταλήγει...

Δολοφονίες που άλλαξαν την ιστορία

22/11/1963
Ο πρόεδρος Τζον Κένεντι δολοφονείται από τον Λι Χάρβεϊ Οσβαλντ, που πριν καν καθίσει στο εδώλιο δολοφονείται από τον Τζακ Ρούμπι. Πρόκειται για τη δολοφονία που συγκλόνισε την υφήλιο όχι μόνον διότι ο Κένεντι θεωρείτο η ενσάρκωση της αλλαγής, αλλά και διότι ο θάνατός του παραμένει ουσιαστικά ανεξιχνίαστος.

4/4/1968
«Κάποιοι άρχισαν να μιλάνε για απειλές, για το τι μπορεί να πάθω από κάποιους άρρωστους λευκούς αδελφούς μας. Δεν με νοιάζει. Εφθασα στην κορυφή... Τα μάτια μου είδαν την έλευση του Κυρίου»: Αυτά τα λόγια αναφώνησε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ λίγες ώρες πριν ο καλύτερος ρήτορας στην ιστορία των ΗΠΑ πέσει νεκρός στο Μέμφις.

6/6/1968
Η νίκη του Ρόμπερτ Κένεντι στις προκριματικές εκλογές στην Καλιφόρνια, στις 4 Ιουνίου, έδωσε νέα ώθηση στην υποψηφιότητά του. Ενθουσιασμένος, ο Μπόμπι εκφώνησε ομιλία στους οπαδούς του, τις πρώτες πρωινές ώρες της 5ης Ιουνίου σε ξενοδοχείο του Λος Αντζελες. Φεύγοντας πέρασε από την κουζίνα του ξενοδοχείου για να χαιρετήσει τους εργαζόμενους όταν ένας 24χρονος Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ εναντίον του. Ο Μπόμπι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε την επομένη.

Της Ελένας Μπέλλη

Πηγή: Ημερησία

Mάλιστα έχει δημιουργηθεί και στοίχημα για το αν ο Ομπάμα κινδυνεύει να δολοφονηθεί ή αν τελικά θα τον προστατέψουν οι μυστικές υπηρεσίες !!

(Η φωτογραφία είναι link)


6 σχόλια:

Zaphod είπε...

Το πρόλαβαν και οι μπούκηδες ε;
Μια τέτοια απόπειρα τώρα θα ξεφτύλιζε την Αμερική σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ΄ότι τότε.

Πάντως πολύ θέλω να δω μαύρο αμερικάνο πρόεδρο!

Τdi είπε...

Οι bookees δεν έχουν αφήσει γεγονος για γεγονός!!

"Κάθε στιγμή ... είναι στιγμή για στοίχημα...!"

Και εγώ θέλω να δώ Ομπάμα, αλλά φοβάμαι ότι δεν πρόκειται να δούμε καμία -έστω σχεδόν καμία- διαφορά...άνθρωπος που είχε πλάτες να "δωρίζουν" σχεδόν 1 δις $ (έως τον Νοεμβρη θα μιλάμε στανταρ για τέτοιο ποσό) δεν νομίζω να μην είναι ολίγον τι υποχρεωμένοςσε πολλούς και διάφορους "χρηματοδότες"...
Με πιάνεις νομίζω ε..;;

geokalp είπε...

tdi σίγουρα παίζει αυτό που λες περί χρηματοδότησης
όμως είνα ελπίδα

το δήλωσε πάντως αυτό δημόσια η κάτοχος νομπελ λογοτεχνειας πριν 2 εβδομάδες περί δολοφονίας

Τdi είπε...

Ναι ρε συ geokalp, και εγώ γουστάρω μαύρο δημοκρατικό, που δείχνει να υπόσχεται πολλά..αλλά πες μου εσύ, τι αλλαγή περιμένουμε; Με 2 ανοιχτά μέτωπα ΗΔΗ στην εξωτ.πολιτική του, με μια οικονομία..εσύ τα ξέρεις καλύτερα και έναν λαό που είναι όλη μέρα "καλωδιωμένος" στα Fox, NBC, κτλ κτλ και πιστεύει ΟΤΙ ΔΙΑΟΛΟ του πουν..τι να κάνει ο άνθρωπος; Άσε που ξέρουμε όλοι, πόσο ισχύ έχει τελικά ο Πρόεδρος σε μια χώρα όπου οι υπηρεσίες και οι εξουσίες είναι ανεξάρτητες σε τόσο υπερβολικό βαθμό, με συνέπεια οι αρχιμανδαρίνοι να μην αφήνουν περιθώρια για ουσιαστικές αλλαγές..

Τώρα, από συναισθηματικής πλευράς, ειμαι κάργα Ομπάμα, αλλά από ρεαλιστική σκοπιά, δεν μπορώ να είμαι και πάρα πολύ αισιόδοξος..συγχώρα με!

Την θερμή μου καλησπέρα..

geokalp είπε...

συμφωνώ όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο... :)
ίσως για όλους να είναι καλύτερα η Χίλαρυ...
θυμίζει JFK...

Τdi είπε...

Πιθανά αν έβγαινε η Χίλαρυ για μια 4ετία και μετά ακολουθούσε ο Ομπάμα, τα πράγματα να ερχόντουσαν λιγάκι πιο ομαλά..

Αλλά, ποιός περιμένει έως τότε..ή μάλλον ποιός ζεί ποιός πεθαίνει έως τότε! :)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»