Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

Κάστρο εναντίον Μακ Κέην

Ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο χαρακτήρισε σήμερα ως «ναυαγισμένα όνειρα» το πρόγραμμα του υποψήφιου, Τζον Μακέιν, υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, που όπως ο ίδιος κρίνει, ακολουθεί μια «επιθετική πολιτική» κατά της Κούβας.

http://blogs.trb.com/news/politics/blog/FidelCastro.jpg

Αναφερόμενος στον κατάλογο των υποσχέσεων που έδωσε κατά την προεκλογική του εκστρατεία ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος, ο γηραιός πολιτικός ηγέτης της Κούβας έκρινε «ότι οι υποσχέσεις αυτές μοιάζουν με ναυαγισμένα όνειρα στη μέση της καταιγίδας», σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στον επίσημο κομματικό Τύπο της Κούβας.

Ο κ. Μακέιν υποσχέθηκε «εγγύηση της ποιότητας του αέρα και του ύδατος, την πρέπουσα χρήση των πράσινων περιοχών» αλλά το Πρωτόκολλο του Τόκιο «δεν υπεγράφη», γράφει ο 81χρονος Φιντέλ, που απέχει από την εξουσία εδώ και 18 μήνες, λόγω σοβαρής ασθένειάς του.

Ο κ. Μακέιν «τάσσεται υπέρ της συνέχισης μιας επιθετικής πολιτικής κατά της Κούβας» και επιθυμεί «να διατηρηθεί το εμπάργκο και να οδηγηθεί ο Κάστρο στη δικαιοσύνη», προσθέτει ο Φιντέλ, αφού καταγγέλλει στη συνέχεια «τα ψέματα» του κ. Μακέιν, ο οποίος υποστηρίζει ότι Κουβανοί πράκτορες βασάνιζαν Αμερικανούς κρατούμενους στη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

Image:John McCain official photo portrait-cropped.JPG

«Όπως κάθε υποψήφιος, έχει ένα μικρό πρόγραμμα», προσθέτει ο Φιντέλ στο επικριτικό άρθρο του, και συνεχίζει: «Υπόσχεται να μειώσει την ενεργειακή εξάρτηση από το εξωτερικό. Εύκολο να το λέει κανείς, δύσκολο να το κάνει την παρούσα στιγμή», επισημαίνει ο Φιντέλ, που λέγεται ότι στις 24 Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει εάν θα είναι ή όχι υποψήφιος για ανανέωση της προεδρικής θητείας, την οποία κρατά επί 49 έτη.

Πηγή: Καθημερινή με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»