Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Να ένα από τα χαρακτηριστικότατα χαρακώματα της νεο-ψυχροπολεμικής σύγκρουσης δυνάμεων

UPDATE:

Από τις μάχες ανάμεσα στους αντάρτες και τις κυβερνητικές δυνάμεις στην πρωτεύουσα του Τσαντ Ν'Τζαμένα το Σαββατοκύριακο τουλάχιστον 100 πολίτες σκοτώθηκαν, και περίπου 700 τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε η ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

«Στα τρία μεγάλα νοσοκομεία της πόλης μετρήσαμε 100 νεκρούς πολίτες...και υπολογίσαμε τους τραυματίες σε περίπου 700», δήλωσε στο Ρόιτερ ο Γκιγιέμ Μολινί, επικεφαλής της αποστολής των MSF-Βρυξελλών στο Τσάντ, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς οι εργαζόμενοι στον Ερυθρό Σταυρό εξακολουθούν να μαζεύουν πτώματα.

Πηγή: Καθημερινή με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ απηύθυνε την Τετάρτη νέα προειδοποίηση στους αντάρτες του Τσαντ, λέγοντας ότι θα αντιδράσει με πιο «αποφασιστικό τρόπο» σε περίπτωση νέας επίθεσης κατά της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα ο Γάλλος υπουργός Αμυνας επισκέπτεται το Τσαντ.
Photo

«Το καθήκον της Γαλλίας είναι να προστατεύσει, ίσως τώρα με έναν πιο αποφασιστικό τρόπο, αν χρειαστεί» δήλωσε ο Μπ.Κουσνέρ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. «Έχουμε τώρα ηθική και πολιτική υποχρέωση, στο όνομα της διεθνούς κοινότητας και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» προσέθεσε.

Photo

Είπε επίσης ότι ανατολικά της πρωτεύουσας του Τσαντ, Ντζαμένα, υπάρχουν περίπου 100 με 200 οχήματα και αναρωτήθηκε εάν πρόκειται για ομάδες επισιτισμού ή αν πρόκειται να εξαπολύσουν νέα επίθεση. Τόνισε πάντως ότι ο πρόεδρος της χώρας Ίντρις Ντέπι έχει τον έλεγχο της κατάστασης.

Την ίδια ώρα το Τσαντ επισκέπτεται ο Γάλλος υπουργός Αμυνας Ερβέ Μορίν, ο οποίος πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Τσαντ, καθώς και να επισκεφθεί τις γαλλικές δυνάμεις.

Την Τρίτη ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση κατά των ανταρτών του Τσαντ εάν αυτό κριθεί απαραίτητο

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Τσαντ Ντέλουα Κασιρέ Κουμακόγιε κατηγόρησε τη Λιβύη ότι παρέχει υποστήριξη και όπλα στους αντάρτες που εξαπέλυσαν τις αιματηρές επιθέσεις το Σαββατοκύριακο.

Photo

«Είναι ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι που δίνει όπλα στους ανθρώπους αυτούς. Εξοπλίζονται στο Σουδάν και υποστηρίζονται από τη Λιβύη» δήλωσε στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Οι δρόμοι της πρωτεύουσας ήταν ήσυχοι την Τετάρτη και η κυβέρνηση δηλώνει ότι έχει διώξει τους αντάρτες.

Αλλά ο κόσμος τραβάει τα δικά του μαρτύρια!Photo

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»