Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

515,4 δις $ ζητά από το Κονγκρέσο ο Μπούς...σαν να λέμε...μισό κιλό στραγάλια!

Photo

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ου. Μπους θα ζητήσει 515,4 δις δολάρια για τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου για το οικονομικό έτος 2009, (+7,5% στο έτος), σύμφωνα με έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ρόιτερς χθες Παρασκευή.

Ο Μπους θα ζητήσει επίσης την Δευτέρα από το Κογκρέσο 70 δις δολάρια ως «επείγουσα» χρηματοδότηση για την συνέχιση των πολέμων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει 183,8 δις δολάρια για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, και 20,5 δις δολάρια για την μεγέθυνση του στρατού και των πεζοναυτών, που υφίστανται τις περισσότερες συνέπειες από τους δύο πολέμους. Μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού αφορά την επανεκπαίδευση του προσωπικού και την βελτίωση ή την αντικατάσταση του εξοπλισμού.

11,8 δις δολάρια θα διατεθούν για συντήρηση και επισκευές εξοπλισμών και 10,7 δις για την στρατολόγηση, επανεκπαίδευση και εκπαίδευση των δυνάμεων των ΗΠΑ.

Συμπεριλαμβάνονται δαπάνες για προγράμματα εκσυγχρονισμού και νέων οπλικών προγραμμάτων, την απόκτηση νέων αεροσκαφών (45,6 δις για F/A 18 Hornet της Boeing, F-35 Joint Strike Fighter της Lockheed, μη-επανδρωμένα αεροσκάφη κ.ά.), δυο πλοία που κατασκευάζουν οι General Dynamics και Lockheed Martin, κ.ο.κ. Ακόμη, ο προϋπολογισμός προβλέπει άλλα 10,5 δις για τη συνέχιση της ανάπτυξης της αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ.

Πηγή: Καθημερινινή με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»