Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2008

"Cyber Storm" ...Ουάο .... Πιο τρομοκρατία δεν γίνεται!

http://ejksdesktop.homelinux.com/cyberstorm.jpg
Τη μεγαλύτερη άσκηση «κυβερνο-ετοιμότητας» πραγματοποίησε τον
Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2006 η αμερικανική κυβέρνηση. Η άσκηση αφορούσε την ταυτόχρονη εκδήλωση επιθέσεων από αριστεριστές χάκερς, που προκάλεσαν διακοπή λειτουργίας του μετρό της Ουάσιγκτον, τη διαταραχή των δρομολογίων στα λιμάνια της Νέας Υόρκης, την αποκάλυψη -μέσω μπλογκς- της θέσης βαγονιών τρένων με εύφλεκτα και άλλα επικίνδυνα φορτία, τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στους πύργους ελέγχου των αεροδρομίων της Φιλαδέλφειας και του Σικάγο, ενώ την ίδια στιγμή, στη αντίπερα ακτή του Ατλαντικού, μυστηριώδες υγρό ανακαλύπτεται στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου.
Αυτά δεν ήταν παρά η αρχή. Οι φανταστικές διεθνείς κρίσεις ήταν μεταξύ των δεκάδων λεπτομερώς περιγραφόμενων καταστροφών, τις οποίες οι υπεύθυνοι των αμερικανικών υπηρεσιών έπρεπε να αντιμετωπίσουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, σε αυτή τη μεγάλη άσκηση με κωδικό «Cyber Storm», που διοργάνωσε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Οι λεπτομέρειες της άσκησης αποκαλύφθηκαν μόλις χθες από το υπουργείο, το οποίο συνεργάσθηκε για αυτή με το υπουργείο Εξωτερικών, Αμυνας και Δικαιοσύνης, αλλά και με τη CIA, την υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας NSA και το FBI, μεταξύ άλλων.
Ο μακρύς κατάλογος πλασματικών καταστροφών -που περιλαμβάνει και την ταυτόχρονη άφιξη στα γκισέ αμερικανικών αεροδρομίων εκατοντάδων ατόμων, που βρίσκονται στις λίστες «απαγόρευσης πτήσης» των ΗΠΑ- παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς αποκαλύπτει τι προκαλεί ανησυχία στα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης.
Οι φανταστικοί «κακοί», που περιλαμβάνουν χάκερς, μπλόγκερς, ακόμη και δημοσιογράφους, που δημοσιοποιούν προϊόντα διαρροών, αρνούμενοι να αποκαλύψουν τις πηγές τους στις ανακριτικές αρχές. Αλλοι εύπιστοι και εικονικοί συνάδελφοί τους πέφτουν θύματα προπαγανδιστών και μεταδίδουν «αληθοφανείς αλλά παραπλανητικές» πληροφορίες, που δυσχεραίνουν την κατάσταση προκαλώντας σύγχυση στο κοινό και τις χρηματαγορές.
Η μεγάλη αμυντική άσκηση που στοίχισε 3 εκατ. δολάρια, αφορά σενάριο συντονισμένης επίθεσης διάρκειας πέντε ημερών εναντίον της βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας, των μεταφορικών δικτύων και των επιχειρήσεων ενέργειας, από αντιτιθέμενους στην παγκοσμιοποίηση χάκερς, ενώ η άσκηση -με την κωδική ονομασία «Cyber Storm 2»- θα επαναληφθεί τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου.

Πηγή: Strategy-Geopolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»