Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

Το Πακιστάν αρνείται τις αμερικάνικες "ανώνυμες" κατηγορίες!

Οι πακιστανικές αρχές αρνήθηκαν τον ισχυρισμό ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και ο ηγέτης των ταλιμπάν μουλάς Ομάρ κρύβονται στο έδαφος του Πακιστάν, ο οποίος διατυπώθηκε χθες από υψηλόβαθμο Αμερικανό κυβερνητικό αξιωματούχο.

«Αυτός ο ισχυρισμός, προερχόμενος από μη κατονομαζόμενο αξιωματούχο, είναι αβάσιμος. Εάν υπήρχαν αξιόπιστες πληροφορίες, θα έπρεπε να έχουν διαβιβασθεί στο Πακιστάν, και το Ισλαμαμπάντ θα ενεργούσε», δήλωσε ο Μοχάμαντ Σάντικ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν.

Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ότι τόσο ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν, όσο και ο μουλάς Ομάρ και τα ηγετικά όργανα του δικτύου και των ταλιμπάν κρύβονται στο Πακιστάν, αποτελώντας μεγάλη απειλή για την ασφάλεια του Πακιστάν και του Αφγανιστάν.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αρχηγοί της Αλ Κάιντα, ο (Αϊμάν αλ) Ζαουάχρι και ο Μπιν Λάντεν βρίσκονται στις περιοχές των φυλών του Πακιστάν...θεωρούμε ότι οι ηγέτες του Συμβουλίου της Σούρα των ταλιμπάν υπό τον μουλά Ομάρ κατοικούν στην Κουέτα του Πακιστάν. Θέτουν σε λειτουργία τη Σούρα, θέτουν σε λειτουργία τη στρατηγική διοίκηση και διευθύνουν τις επιχειρήσεις από την πόλη Κουέτα εντός του Πακιστάν», είπε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Η Κουέτα είναι πρωτεύουσα του Μπαλουτσιστάν, στο νοτιο-δυτικό τμήμα του Πακιστάν, όπου οι αφγανικές αρχές δηλώνουν ότι κρύβονται πολλά στελέχη των ταλιμπάν.

Map of Pakistan

Το Ισλαμαμπάντ, το οποίο τελεί υπό τη συνεχή πίεση της Ουάσινγκτον να αναλάβει δράση κατά των μελών της Αλ Κάιντα και των ταλιμπάν, που έχουν βρει καταφύγιο τις περιοχές των φυλών, έχει αρνηθεί επανειλημμένα την παρουσία του Μπιν Λάντεν και του μουλά Ομάρ στο έδαφός του.
Photo

Πηγή: Καθημερινή με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Όμως το παιχνίδι δεν τελειώνει εδώ ... Οι ΗΠΑ δημιούργησαν ένα διεθνές ζήτημα και επιβάλλουν στο Πακιστάν να αποδείξει την μη ενοχή του (αγγλοσαξωνικά τερτίπια). Και η απόρροια των ερωτημάτων τους καταλήγει (μεθοδευμένα) στα εξής ενδεχόμενα:

Αν οι ΗΠΑ λένε "αλήθεια" τότε πόλεμος μεταφέρεται και εντός του Πακιστάν...Αν το Πακιστάν δεν λέει αλήθεια πάλι μεταφέρεται εντός Πακιστάν !? Και 30 λεπτά την προκλητική ανώνυμη δήλωση, έρχεται επώνυμη δήλωση του Admiral Mike Mullen στο Reuters, η οποία λέει ότι τα πυρηνικά είναι ασφαλή σε μια χώρα όπως αυτή του Πακιστάν!

Απίστευτη η αλληλουχία και όμως αληθινή. Έτσι δουλεύει η αμερικάνικη διπλωματική επιχειρηματολογία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»