Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Η Δύναμη των Μέσων...Στην περίπτωσή αυτή, εναντίον μας!

Σε εκπομπή αφιέρωμα με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Τουρκία που προβλήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2008 από το ευρωπαϊκό τηλεοπτικό δίκτυο "Euronews" εμφάνισε ως έδαφος της Τουρκίας τα Ελληνικά νησιά Ρόδο, Σάμο, Λέσβο καθώς και άλλα νησιωτικά συμπλέγματα ( όπως Σύμη, Ικαρία, Φούρνοι) που φτάνουν ως το Καστελόριζο(!) καθώς και όλα τα παράλια της περιοχής συνυπολογίζοντας ως Τουρκικό έδαφος και τα Ίμια..

Παράλληλα στους ίδιους χάρτες «επεκτείνονται» τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας με δικαιώματα ερευνών στην περιοχή ενώ το κρατίδιο των Σκοπίων κατονομάζεται ως "Μακεδονία".

Άλλη μια ενέργεια που καταγράφεται στο μεγάλο κατάλογο αντίστοιχων ενεργειών που έχουν αποκαλυφθεί το τελευταίο διάστημα. Η εκπομπή αφιέρωμα προβλήθηκε με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Τουρκία μετά από 49 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής το κανάλι θέλοντας να απεικονίσει τις δυο χώρες γεωγραφικά προέβαλε τον χάρτη που βλέπετε παραπλεύρως με τα σχετικά σχόλια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλως τυχαίως οι χάρτες όταν δεν προέρχονται από Τουρκική πηγή σχεδόν στο σύνολο τους προέρχονται είτε από τις ΗΠΑ είτε από το ΝΑΤΟ...
Εν τω μεταξύ οι Τούρκοι στρατηγοί οκτώ ημέρες μετά την επίσκεψη Καραμανλή επιστρέφουν στις παλαιές συνήθειές τους. Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, συνολικά 18 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, σε τρεις σχηματισμούς, προέβησαν σε τρεις παραβάσεις του FIR Αθηνών και 13 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.Τα 10 από τα 18 τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος. Κατά τη διάρκεια των αναγνωρίσεων από τα ελληνικά μαχητικά σημειώθηκε (μόνον) μία εικονική αερομαχία, όταν Ελληνικά F-16 αναχαίτισαν ένα ζεύγος Τούρκων εισβολέων οι οποίοι προηγουμένως είχαν εισβάλει στην τερματική περιοχή του αεροδρομίου της Ρόδου, παρακωλύοντας την ομαλή ροή πολιτικών αεροσκαφών από και προς το αεροδρόμιο της νήσου..

Πηγή: Greece-Salonica.Blogspot '
Το Εuronews"χαρίζει"μερικά...νησιά και στην Τουρκία!'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»