Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2008

Η πρώτη φωτογραφία πιστεύω τα λέει όλα....

http://www.clackamasreview.com/reuters_graphics/2007-12-10T053412Z_01_NOOTR_RTRIDSP_2_INTERNATIONAL-SERBIA-KOSOVO-UN-DC.jpg

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, σε συνέντευξη του στη δημόσια τηλεόραση RTK, δήλωσε αργά χθες Σάββατο ότι η οργάνωση της κήρυξης της ανεξαρτησίας του Κοσόβου θα ολοκληρωθεί σήμερα Κυριακή "σε συντονισμό με τους διεθνείς εταίρους".

"Αύριο το πρωί (σ.σ. Κυριακή) θα συναντηθώ με τον πρόεδρο (Φατμίρ Σεϊντίου) και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου (Γιακούπ Κράσνικι) και θα αποφασίσουμε για την ώρα της κήρυξης της ανεξαρτησίας (...) καθώς το Κόσοβο έχει ολοκληρώσει όλες τις προετοιμασίες της διαδικασίας. Κάθε βήμα των θεσμών του Κοσόβου θα συντονιστεί με τους διεθνείς εταίρους μας ", δήλωσε ο Θάτσι.

Το Σάββατο το πρωί ο αρχηγός της κυβέρνησης δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά από μια συνάντηση με τους θρησκευτικούς αξιωματούχους, ότι η Κυριακή θα είναι η ημέρα "της δέσμευσης του κράτους για την πραγματοποίηση της βούλησης των πολιτών του Κοσόβου", "μια ιστορική ημέρα (...) για ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο Κόσοβο".

Ο πληθυσμός έχει ενημερωθεί, καταλαβαίνουν πότε θα γίνει αυτό", δήλωσε στο RTK το βράδυ του Σαββάτου ενώ δεκάδες χιλιάδες Κοσοβάροι είχαν ξεχυθεί στους δρόμους της Πρίστινα φωνάζοντας "ανεξαρτησία" και "κορνάροντας" με τα αυτοκίνητα τους.

"Το Σύνταγμα είναι έτοιμο και τα σύμβολα είναι έτοιμα", δήλωσε ο θάτσι. "Όλα τα μηνύματα λένε ότι το Κόσοβο είναι έτοιμο να κηρύξει ανεξαρτησία", πρόσθεσε ενώ όλος ο κοσοβάρικος Τύπος ανέφερε ότι το Κοινοβούλιο θα πραγματοποιήσει στις 16.00 ώρα Ελλάδας έκτακτη σύνοδο για να ψηφίσει για την ανεξαρτησία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο


Οι δρόμοι της Πρίστινα,την τελευταία εβδομάδα,έχουν πραγματικά κατακλειστεί από αφίσες με τις οποίες οι Κοσοβάροι "ευχαριστούν" τους ευεργέτες τους..!

Δηλαδή:


Tις Η.Π.Α.,τη Μεγάλη Βρετανία,και την Ε.Ε..
Το "Grand Hotel" στο κέντρο της Πρίστινα αποτελεί την καρδιά της πολιτικής,οικονομικής,και κοινωνικής ζωής του Κοσόβου
.
Μέχρι πριν λίγα χρόνια δε θα διανοείτο κανείς να αναρτήσει τη σημαία των "φιλοσέρβων" Ελλήνων εκεί,καθώς αποτελούσε κόκκινο πανί για τους Αλβανούς του κρατιδίου.Με συστηματική δουλειά όμως και μεθοδικότητα τα τελευταία 2 χρόνια η ικανότατη,πραγματικά,ομάδα του γραφείου Ελληνικού συνδέσμου στην Πρίστινα,έχει καταφέρει να αντιστρέψει την εικόνα που επικρατούσε για τους Έλληνες (απλούς πολίτες αλλά και επιχειρηματίες)με αποτέλεσμα αυτή την ιστορική-για τους Αλβανούς- στιγμή να κυματίζει χωρίς κανένα πρόβλημα η γαλανόλευκη ανάμεσα στις σημαίες των κρατών -προστάτων του Κοσόβου.

To πως αισθάνονται γι'αυτό οι Σέρβοι,είναι μια άλλη ιστορία..


Tου "ανταποκριτή" του Greece-Salonica.Blogspot, Χ.Π.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Μυθιστόρημα
Συγγραφέας: Νίκος Χιδίρογλου
Εκδόσεις Ερωδιός (τηλ. 2310 282782)

Δελτίο Τύπου

Ελλάδα, σωτήριο έτος 2020 μ. Χ. Η επικράτηση μιας κάστας πολιτικών που πρεσβεύουν ένα κράμα νεοφιλελεύθερων και σοσιαλδημοκρατικών ιδεοληψιών, έχει αλλάξει ριζικά το πολιτικό τοπίο. Η πολιτισμική ομογενοποίηση λυγίζει τις αντιστάσεις του μέσου πολίτη, οδηγώντας τον στην αδράνεια. Η χαλάρωση των ηθών και η εφαρμογή των θετικών διακρίσεων, οδηγούν στην απόλυτη φιλελευθεροποίηση των κοινωνικών σχέσεων και φέρνουν την ελληνική κοινωνία στο χείλος του γκρεμού. Η πολυπολιτισμική κοινωνία, δείχνει να λυγίζει κάτω από το βάρος των ανομιών της και των αφύσικων και ανήθικων συμβάσεών της. Όμως, κάποιοι υπολόγιζαν χωρίς τη νεολαία, που ξεσηκώνεται, αντιδρώντας στο γκρέμισμα των εκκλησιών και στην εξάλειψη κάθε τι του ελληνικού. Οι παλιοί τρόποι κερδίζουν οπαδούς και ο λαϊκός αυθορμητισμός επιστρέφει και ξεσπά, απειλώντας ως ασταμάτητος χείμαρρος το σύστημα, που κλυδωνίζεται. Την ίδια ώρα, ο πολιτικός ριζοσπαστισμός εξαπλώνεται και κερδίζει τις καρδιές και την ψυχή των νέων, των απόκληρων και των περιθωριοποιημένων, αλλά και όσων αδυνατούν να συμβιβαστούν με την κοινωνική εξαχρείωση και αναζητούν όραμα και ελπίδα. Ο ήρωάς μας, έχοντας βρεθεί από το ζενίθ στο ναδίρ, δεν έχει πλέον τίποτε να χάσει. Από πετυχημένος επαγγελματίας και ομοτράπεζος του συστήματος, καταλήγει δραπέτης και άστεγος, ζώντας προσωρινά μια άσκοπη καθημερινότητα. Όμως, ξυπνάει από το λήθαργο, μαζεύει τα κομμάτια του και οργανώνεται στις γραμμές της «Μάχης», πολεμώντας για την Ελευθερία και γράφοντας το προσωπικό του έπος.

Ανώνυμος είπε...

Ο κύβος ερίφθει

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»