Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Ας ρίξουμε λοιπόν τους τόνους...

Η Ρωσία και η Γερμανία συμφώνησαν σήμερα να «τεθεί ένα τέρμα» στις απόπειρες να ανέβει η ένταση στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα της ρωσογεωργιανής διένεξης, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Γερμανός ομόλογός του, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, «συμφώνησαν για την ανάγκη να τεθεί ένα τέρμα στις απόπειρες να χρησιμοποιηθεί η κατάσταση γύρω από τη Γεωργία (...) προκειμένου να ανέβει η ένταση στην Ευρώπη, υπολογίζοντας στις μη υπαρκτές απειλές που αφορούν άλλες μετα-σοβιετικές χώρες», υπογραμμίζει σε μία ανακοίνωση το ρωσικό υπουργείο.

Πηγή: Καθημερινή με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λιγάκι πιο πριν...

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ δηλώνει σε συνέντευξή του -που θα δημοσιευθεί αύριο-πως η Ευρώπη οφείλει να διαδραματίσει έναν «ισχυρό κι αποφασιστικό» ρόλο στην επίλυση της κρίσεως στον Καύκασο.

«Έχουμε ανάγκη από έναν ισχυρό κι αποφασιστικό ρόλο για την Ευρώπη, προκειμένου να ξαναβρούμε τη λογική και το αίσθημα ευθύνης», τονίζει στις δηλώσεις του στην Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζονταγκτσάιτουνγκ.

«Δυστυχώς, η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες έχει εξωκείλει λόγω των μονομερών δράσεων. Αναμένω ένα σαφές σημάδι τη Δευτέρα», κατά την έκτακτη σύνοδο της ΕΕ για τον Καύκασο, προσθέτει.

«Η επικίνδυνη δίνη της βίας θα πρέπει να διακοπεί», τόνισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ, του οποίου η χώρα πασχίζει να διαδραματίσει έναν σταθεροποιητικό ρόλο, στα πλαίσια του διχασμού που έχει καταγραφεί στους κόλπους της Ευρώπης σχετικά με την κρίση στον Καύκασο.

Πηγή: Καθημερινή με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

I am really Glad i ran across this web site.Added whisperspot.blogspot.com to my bookmark!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»