Δευτέρα 25 Αυγούστου 2008

Υπόθεση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ και Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις

Στους φακέλους της δικογραφίας της υπόθεσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, υπάρχουν και πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που συνέλεξε για διάφορυς αξιωματικούς ο απόστρατος ταγματάρχης Fikret Emek, που υπηρετούσε στη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων (Özel Kuvvetler Komutanlığı) μέχρι το 2004. Στο σχετικό φάκελο που είχε "φακελωμένους" τους συναδέλφους του ο απόστρατος ταγματάρχης υπήρχαν διάφορες πληροφορίες που αφορούσαν την πίστη, την ιδεολογία και διάφορα άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των αξιωματικών και των οικογενειών τους. Μεταφράζουμε κατά λέξη μερικές περιπτώσεις που θεωρούμε ότι είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατέι στον τουρκικό στρατό και την τουρκική κοινωνία, με την επισήμανση της στοχοποίησης των αξιωματικών που είναι αλεβίτες:

"Ταξίαρχος ...: Αριστερός, έχει σχέσεις με τους αλεβίτες
Ταξίαρχος ...: Αριστερός
Ταξίαρχος ...: Αριστερός
Σμήναρχος Ιπτάμενος Επιτελικός ...: Αλεβί ιδεολόγος, οργανωτικός, σε διοικητική θέση, από τη Μερζιφούντα
Συνταγματάρχης Επιτελικός ...: Αριστερός, έχει στενές σχέσεις με τους αλεβίτες. Στηρίζει πάντα τους δικούς του ανθρώπους. Έχει πολιτικούς (αλεβί) στόχους.
Υποπτέραρχος ..: Είναι ιεράρχης αλεβί (dede) και όλες του οι ενέργειες αποσκοπούν στην επικράτηση των Αλεβιτών στην Πολεμική Aεροπορία. Επιδιώκει να τοποθετηθεί στη Διοίκηση της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας.
Ταξίαρχος ...: Αλεβί ιδεολόγος, προστατεύει τους ομοϊδεάτες του
Σμήναρχος Ιπτάμενος Επιτελικός ..: Ιδεολόγος Αλεβί. Υπάρχουν φήμες που τον φέρουν να είναι συγγενής του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν. Ο γιος του έχει το όνομα Baran και η κόρη του Berfin (κουρδικά ονόματα σημείωση Σ. Καλεντερίδη.). Συχνά χρησιμοποιεί τη φράση: "Έχω σιχαθεί αυτούς τους Τούρκους".
Συνταγματάρχης....: Αλεβί, εξασφαλίζει προσωπικά συμφέροντα για τον εαυτό του και για τους ανωτέρους του.
Συνταγματάρχης Επιτελικός ...: Ιδεολόγος αλεβί, οργανώνει και προστατεύει τους ομοϊδεάτες του.
Ταξίαρχος Π.Α. ....: Ισλαμιστής
Ταγματάρχης Πληροφοριών ...: Ήλθε στη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων για να δημιουργήσει προβλήματα και να αποδυναμώσει τους υγιείς
Ταγματάρχης ...: Εχθρός της πίστης, άθεος."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»