Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Τι περιμέναμε δηλαδής να πεί ;;


Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο άνθρωπος που ανέλαβε να "σηκώσει το βάρος" του πολέμου στη Γεωργία δήλωσε σε συνέντευξη του στο CNN ότι οι ΗΠΑ προκάλεσαν τον πόλεμο στον Καύκασο για να "ωφεληθεί ένας από τους υποψήφιους για τις Αμερικανικές εκλογές".

Ο Πούτιν προσπάθησε να παρουσιάσει την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας σαν απάντηση στις προκλήσεις της Ουάσιγκτον που αποσκοπούσε να επηρεάσει τους Αμερικανούς ψηφοφόρους στην επιλογή τους για τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου.

"Υπάρχουν υποψίες ότι κάποιος στις ΗΠΑ δημιούργησε την σύρραξη με στόχο να δημιουργήσει πλεονέκτημα για έναν από τους υποψηφίους στην ανταγωνιστική κούρσα για την προεδρία", είπε ο Πούτιν που πρόσθεσε ότι "ήθελαν έναν μικρό νικηφόρο πόλεμο" για εσωτερική κατανάλωση.

Δείτε απόσπασμα της συνέντευξης Πούτιν




Ο Ρώσος πρωθυπουργός δεν κατονόμασε τον υποψήφιο που θα επωφελείτο από την "αμερικανική πρόκληση" αλλά θεωρείται βέβαιο ότι ενοούσε τον Τζον Μακέιν, τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων.

Όπως γράφουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης, το Κρεμλίνο αντιπαθεί ιδιαίτερα τον Μακέιν που έχει στενές σχέσεις με τον πρόεδρο της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι και ο οποίος έχει απευθύνει έκκληση στην διεθνή κοινότητα να επιβάλει σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία.

Ο Λευκός Οίκος, με δηλώσεις της εκπροσώπου του Ντέινα Περίνο, έσπευσε να χαρακτηρίσει, τις καταγγελίες Πούτιν "εντελώς ψευδείς" και πρόσθεσε ότι "είναι παράλογο να πιστεύει κανείς ότι όλα ενορχηστρώθηκαν εκ μέρους ενός υποψηφίου".

Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι

Ο Πούτιν υποστήριξε ότι Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι συνεργάσθηκαν με τις ένοπλες δυνάμεις της Γεωργίας κατά την διάρκεια των μαχών με τον ρωσικό στρατό γεγονός που ο ίδιος χαρακτήρισε "πολύ επικίνδυνο".

"Οι ειδικοί, ακόμη και αυτοί που διδάσκουν στρατιωτικά θέματα, δεν θα πρέπει να βρίσκονται σε εμπόλεμη ζώνη, αλλά σε στρατόπεδα εκπαίδευσης", τόνισε ο Πούτιν, που πρόσθεσε ότι οι υποψίες του για την ανάμειξη Αμερικανών προέρχονται από πληροφορίες του ρωσικού στρατού.

Νωρίτερα, ανώτατος Ρώσος αξιωματικός αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι τα ρωσικά στρατεύματα βρήκαν αμερικανικό διαβατήριο στα συντρίμμια κτιρίων κοντά στην πρωτεύουσα της Νότιας Οσετίας, σε περιοχή όπου ήταν αναπτυγμένες ειδικές δυνάμεις του στρατού της Γεωργίας.

"Για πιο λόγο βρσκόταν αυτός ο κύριος μεταξύ των ειδικών δυνάμεων και τι κάνει σήμερα, δεν μπορώ να απαντήσω", δήλωσε ο στρατηγός Ανατόλι Νογκοβίτσιν, υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου, επιδεικνύοντας έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατηρίου. Τα ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι το διαβατήριο ανήκει στον Μάικλ Λι Γουάιτ, κάτοικο του Χιούστον των ΗΠΑ.



Γεωργιανοί στρατιώτες αστειεύονται με Αμερικανό εκπαιδευτή σε στρατόπεδο κοντά στην Τιφλίδα τον Απρίλιο του 2007.


Όπως έγραψε η εφημερίδα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Stars and Stripes , οι Αμερικανοί σύμβουλοι παρέμειναν στη Γεωργία καθ' όλη τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Η Αμερικανική Ευρωπαϊκή Διοίκηση επιβεβαίωσε ότι στη Γεωργία υπάρχουν 127 στρατιωτικοί σύμβουλοι που εκπαιδεύουν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας για την αποστολή στο Ιράκ.

Πηγή: Foreign Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»