Τρίτη 26 Αυγούστου 2008

Κινήσεις πιονιών ή Συνοριακές προκλήσεις ;

Οι δυνάμεις ασφαλείας της αυτονομημένης περιοχής της Νοτίου Οσετίας συνέλαβαν σήμερα μία ομάδα γεωργιανών αστυνομικών στην νοτιοσετική κοινότητα Μουγκούτ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της περιοχής Μιχαήλ Μιτζνάγεφ.

«Σήμερα μία ομάδα από γεωργιανούς αστυνομικούς διείσδυσε παράνομα στη νοτιοσετική κοινότητα Μουγκούτ. Συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της δημοκρατίας», τόνισε ο Μιτζνάγεφ, μιλώντας στο πρακτορείο Ιντερφάξ, χωρίς όμως να προσδιορίσει τον αριθμό των συλληφθέντων Γεωργιανών. Όπως τόνισε ο ίδιος, σύντομα πρόκειται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τις γεωργιανές αρχές για την επικείμενη επιστροφή των αστυνομικών στο γεωργιανό έδαφος που ελέγχουν οι δυνάμεις του Τμπιλίσι.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αμύνης της έτερης αυτονομημένης περιοχής της Αμπχαζίας Ανατόλι Ζαΐτσεφ κατηγόρησε το Τμπιλίσι ότι «συγκεντρώνει δυνάμεις» κοντά στα φαράγγια Κοντόρι, μία διαφιλονικούμενη περιοχή της Αμπχαζίας.

«Διαθέτουμε πληροφορίες για τη μετακίνηση γεωργιανών δυνάμεων σ’ έναν τομέα στα φαράγγια Κοντόρι», τόνισε ο Ζαΐτσεφ στο πρακτορείο Ρια Νόβοστι.

Πηγή: Ephemerida.Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»