Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Βομβαρδίσανε μισό Δις $ !

http://images.billoreilly.com/images/general/9_12_afghan-pakistan_border_132.jpg


Η αφγανική αστυνομία κατάσχεσε 237 τόνους χασίς και οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ που εδρεύουν στο Αφγανιστάν κάνουν λόγο για το μεγαλύτερο φορτίο ναρκωτικών που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα.

Η αξία των ναρκωτικών που εντοπίσθηκαν υπολογίζεται στα 400 εκατομμύρια δολάρια (καταλαβαίνετε τι έγινε όταν τα βρήκανε οι μισθοφόροι-καλαά παιδιά ...), σύμφωνα με τους επιτελείς της δύναμης του ΝΑΤΟ. Τα ναρκωτικά βρέθηκαν σε υπόγειες κρύπτες στην επαρχία Κανταχάρ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν. Η αστυνομία συγκέντρωσε τα ναρκωτικά και τα έκαψε.

(ναι, ειδικά η αστυνομία του Πακιστάν είναι γνωστή για την ακεραιότητά της!)

«Με αυτή την ενέργεια η αστυνομία κατάφερε ουσιαστικό πλήγμα στη δυνατότητα των Ταλιμπάν να αγοράζουν όπλα

( λες και ορισμένοι δεν τα δίνανε παλαιότερα όπως και τώρα τσάμπα...)

που χρησιμοποιούνται για να απειληθεί η ασφάλεια του αφγανικού λαού», δήλωσε ο στρατηγός Ντέιβιντ Μακίρναν, διοικητής της ISAF.

Στο Αφγανιστάν παράγεται πάνω από το 90% του οπίου που κυκλοφορεί στον κόσμο και η χώρα εξελίσσεται σε έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κανάβεως.

http://msnbcmedia1.msn.com/j/msnbc/Components/Photos/061012/061012_plants_vmed_2p.widec.jpg

I«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που έχει εντοπιστεί ποτέ σε μία επιχείρηση», σχολίασε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, προσθέτοντας ότι αυτή η επιτυχία «αντανακλά τις προσπάθειες της αφγανικής κυβέρνησης εναντίον του εμπορίου ναρκωτικών». Επισήμανε μάλιστα ότι η ποσότητα των ναρκωτικών ήταν τόσο μεγάλη που «χρησιμοποιήθηκαν δύο αεροσκάφη για να καταστραφεί το υπόγειο καταφύγιο όπου είχε αποθηκευθεί το χασίς».

(Τώρα να πιστέψουμε ότι πάνε...χαθήκανε...και δεν θα ξαναβρεθούνε...καταστραφήκανε... commodity αξίας μισού Δις $...τι να πεί κανείς....)

Πηγή: kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»