Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008

Κουβειτ: Η πρωτη Αραβικη χώρα που θα αναγνωρiσει την ανεξαρτησiα του Κοσoβου!

"Το Κουβέιτ θα είναι η πρώτη χώρα του Περσικού Κόλπου που θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου," δήλωσε ο εμίρης του Κουβέιτ Σαμπάχ αλ-Άχμαντ αλ-Τζαμπρ ασ-Σαμπάχ, ύστερα από τη συνάντηση που είχε σήμερα στην πόλη του Κουβέιτ με την πρόεδρο της αλβανικής βουλής Γιοζεφίνα Τοπάλι.
Η κ. Τοπάλι επισκέπτεται τις χώρες του Περσικού Κόλπου και ένας από τα βασικά θέματα στην «ατζέντα» των επαφών της είναι το ζήτημα του Κοσόβου. Όπως δήλωσε η πρόεδρος της αλβανικής βουλής μετά τη συνάντησή της με τον εμίρη του Κουβέιτ, "η εφαρμογή του σχεδίου Αχτισάαρι για την υπό διεθνή επιτήρηση ανεξαρτησία του Κοσόβου είναι η μόνη οδός για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή."
Η κ. Τοπάλι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τη στήριξη του Κουβέιτ κατά τη διάρκεια της κρίσης στο Κόσοβο (1999), λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το αλβανικό έθνος δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή τη στήριξη σε μια κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του».
Ο εμίρης του Κουβέιτ απάντησε πως ήταν καθήκον της χώρας του να στηρίξει το λαό του Κοσόβου εκείνη την ταραγμένη περίοδο και διαβεβαίωσε την πρόεδρο του αλβανικού κοινοβουλίου ότι το Κουβέιτ θα συνεχίσει να παράσχει στήριξη στο Κόσοβο.


Πηγή: Greece-Salonica.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»