Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

Ότι θυμόμαστε...χαιρόμαστε!

Έτοιμος να πιέσει για ειρήνη στη Μέση Ανατολή δηλώνει ο Μπους



Με το ένα μάτι στην αποσταθεροποίηση της Κεντρικής Ασίας (βλ. «Κατασκευασμένο» κατά την Τεχεράνη το βίντεο του Πενταγώνου στα Στενά του Ορμούζ ) και με το άλλο...στην σταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής!!

Μα πως θα μπορούσε αυτό να είναι εφικτό;;

Απλά..τώρα τους έχει ανάγκη. Και ο λόγος πέφτει στους Παλαιστίνιους καημενούληδες, όπου τώρα τους δίνεται η ευκαιρία να συμμαχήσουν την ώρα που ο -της γερακίνας γιός- ακονίζει τα μαχαίρια του λίγο πριν το μεγάλο μπούμ στην Τεχεράνη.

Δεν ξέρει ότι η Χαμάς προμηθεύεται (σχεδόν τα πάντα, από υψηλούς δανεισμούς έως πυραύλους ακριβείας) από το Ιράν; Μια χαρά το ξέρει, και γι'αυτό και ΤΩΡΑ κάνει το άνοιγμα...

Γιατί μια τέτοια κίνηση καλμάρει τα μετόπισθεν, και αφήνει περιθώρια για επιθετική στρατηγική απέναντι στο ισχυρό Ιράν. Γιατί επίσης, επιλύοντας τα σουνίτικα προβλήματα, δημιουργεί επιπλέον σιίτικα προβλήματα (Ως γνωστόν, παρότι μουσουλμανικές σέκτες και οι δύο..ποτέ σχεδόν στον ρού της ιστορίας δεν τάχθηκαν η μια πλάι στη άλλη, ακριβώς το αντιθετο. Η κάθε μια αντίστοιχα έβρισκε "αλλόθρησκους συμμάχους" στην προσπάθεια να επικρατήσει της άλλης..Κάτι από μηδικούς πολέμους αν σας θυμίζει..)

Το θέμα ΠΑΝΤΑ στην ανάλυση αυτή, δεν είναι άλλο παρα...και ο Βλαδίμηρος...τί θα κανει γι'αυτό;

Προς το παρών φαίνεται να είναι αρκετά απασχολημένος με το θέμα της "σταθεροποίησης" της Γεωργίας (Mε διαδηλώσεις απειλεί η αντιπολίτευση στην επίσημη νίκη του Σαακασβίλι στη Γεωργία).

(O υπε'υθυνος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Γεωργία ανακοινώνει ότι ο Σακασβίλι "υπέπεσε σε απάτη" στις εκλογές)

Άρα μάλλον και οι δύο κάνουν τα "στραβά διπλωματικά μάτια" καθώς και οι δύο έχουν επιμέρους εκκρεμότητες να λύσουν προτού αντιπαρατεθούν άμεσα.
_________________________________________________________________

UPDATE (10/1): Συμφωνία για παλαιστινιακό κράτος εντός του 2008 «βλέπει» ο Μπους (Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Deutsche Welle)

Τι λέγαμε;;;

Ακούστε τώρα και πόσο όμορφα τα λέει της γερακίνας ο υιός:

«Πιστεύω ότι είναι δυνατόν- όχι μόνον δυνατόν- πιστεύω ότι θα συμβεί, ότι θα υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία πριν από το τέλος της θητείας μου. Το πιστεύω αυτό... Πιστεύω ότι με την αναγκαία βοήθεια θα αναδυθεί ένα παλαιστινιακό κράτος», τόνισε ο κ. Μπους, διευκρινίζοντας ότι «η ιδέα συνίσταται στην ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους με εδαφική συνέχεια».

«Οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας βελτιώνονται. Το μήνυμά μου προς τους Ισραηλινούς είναι ότι οφείλουν να διευκολύνουν και όχι να παρεμποδίζουν τον εκσυγχρονισμό των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας».

Το πιάσατε τώρα...
____________________________________________________________________

UPDATE (11/1): Απλώστε το χέρι στο Ισραήλ, λέει στους Αραβες ο Μπους περιοδεύοντας στη Μ.Ανατολή (Πηγές: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press)

Αυτήν την περίοδο θα την ονόμαζα,
«Η ξαστεριά λίγο πρίν την μεγάλη καταιγίδα!»

Ας παραθέσω τα λόγια του υιού της γερακίνας:

«Καλώ τις αραβικές χώρες να απλώσουν το χέρι στο Ισραήλ, ένα βήμα που έχει καθυστερήσει πολύ.»

Kαι συνεχίζει:

«Υπάρχει καλή ευκαιρία για ειρήνη και θέλω να σας βοηθήσω. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας [...] Ήταν μια πολύ θετική επίσκεψη.»

Και τελειώνει με το ανεπανάληπτο:

«Πιστεύω ότι είναι πιθανό -όχι μόνο πιθανό, πιστεύω ότι θα συμβεί μέχρι τη λήξη της θητείας μου !»

..αφού έκανε πόλεμο με την μισή Μέση Ανατολή, λέει τώρα θα το γυρίσει στην ειρήνη..
Και επιπλήτει τους "ανεύθυνους" Άραβες που δεν έχουν απλώσει ακόμα χέρι στο "ταλαιπωρημένο" -πυρηνικό κατά τ'αλλα- Ισραήλ.

...μιας και ο ίδιος από το 2001 απλώνει μονίμως χέρι παντού, και ξέρει!
____________________________________________________________________

Ορίζοντα 10 και περισσότερων ετών έχει η αμερικανική στρατιωτική παρουσια στο Ιράκ όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτ Μπους μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Δήλωσε ταυτόχρονα ότι «δεν είναι έκπληκτος» για το ότι δεν έχει συλληφθέι ο Οσάμα μπιν Λάντεν.

Σχετικά με την παρουσία των ΗΠΑ στο Ιράκ ο Τζ.Μπους ανέφερε ότι η στρατιωτική παρουσία ενδέχεται να παραταθεί σε μακροπρόθεσμη βάση αλλά μόνο «κατόπιν πρόσκλησης της κυβέρνησης στη Βαγδάτη». Όταν ερωτήθηκε για το αν η παραμονή θα φτάσει τα 10 χρόνια, απάντησε: «Εύκολα θα μπορούσε να συμβεί αυτό.»


Ο γερουσιαστής Τζον Μακέην, υποψήφιος για την προεδρία της χώρας με το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων, είχε δηλώσει προσφάτως ότι οι ΗΠΑ μπορέι να παραμέινουν στο Ιράκ μέχρι και 100 έτη. Σε σχετικό του σχόλιο, ο Τζ.Μπους τόνισε ότι «εκατό έτη, δεν είναι ο σωστός αριθμός, είναι πάρα πολύ καιρός».

Αναφορικά με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε το ότι κρύβεται σε «απομονωμένα σημεία του κόσμου» και ότι δεν κυκλοφορέι με ακάλυπτο το πρόσωπο.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

2 σχόλια:

geokalp είπε...

βάλε και το Κόσοβο, που μπορεί να γίνει νέα πληγή για τον Πούτιν

Τdi είπε...

Μιλάμε, εκεί, έχει μείνει μονάχος του!

Αν εξαιρέσουμε την ίδια την Σερβία, δεν υπάρχει διπλωματικό έρισμα. Ακόμα και εμείς (ελλαδίτσα) την κάναμε διακριτικά και με ελαφρά πηδηματάκια..Άλλωστε, δεν θα κερδίζαμε δα και τίποτα από την συνέχιση της ενωμένης μεγάλης Σερβίας. Όσο πιο πολυδιασπασμένα Βαλκάνια, τόσο καλύτερα. Άλλο να διαπραγματεύεσαι με Σκόπια, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Σερβία (εναπομήνουσα) παρά με ενα-δυο μεγάλα κράτη..τι λες?

Χώρια ότι από την στήριξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, κάνουμε χάρη στον μεγάλο αδερφο...να δούμε βέβαια τι θα εισπράξουμε..

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»