Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Έτσι δουλεύει ο ισραηλίτικος -στεγνός σε όλα- ιμπεριαλισμός...!

Ράφα (23/01/08 11:38)


Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι πέρασαν στην Αίγυπτο προκειμένου να προμηθευτούν αγαθά, όπως τροφή και καύσιμα, τα οποία έχουν καταστεί σπάνια έπειτα από έξι ημέρες ισραηλινού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.

Η διείσδυση των Παλαιστινίων έγινε δυνατή όταν το βράδυ μασκοφόροι ένοπλοι είχαν καταστρέψει μέρος του τείχους στα σύνορα, με τη χρήση εκρηκτικών, στο ύψος της πόλης Ράφα.

Οι Αιγύπτιοι συνοριοφύλακες δεν ουσιαστικά αντέδρασαν κατά τη διείσδυση των Παλαιστινίων και η αιγυπτιακή κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει ακόμη για την αντίδρασή της.



«Η είσοδος τους είναι παράνομη και δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει τι θα κάνουμε μαζί τους», δήλωσαν αιγυπτιακές πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Αν και ο ισραηλινός αποκλεισμός, που επιβλήθηκε με αφορμή παλαιστινιακές επιθέσεις με ρουκέτες , χαλάρωσε λίγο την Τρίτη, είδη πρώτης ανάγκης, όπως καύσιμα και τρόφιμα, σπανίζουν στη Γάζα.

«Θέλουμε να πάρουμε τρόφιμα: ρύζι, ζάχαρη, γάλα και λίγο τυρί» είπε χαρακτηριστικά στο Associated Press κάτοικος της Ράφα.

Η Αίγυπτος είχε στηρίξει σιωπηρά τον αποκλεισμό, την ώρα που η Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Γάζα, ζητούσε από αυτή το άνοιγμα των συνόρων.


Την Τρίτη στη Νέα Υόρκη, οι εκπρόσωποι των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων «συγκρούστηκαν» στο Συμβούλιο Ασφαλείας κατά τη διάρκεια συζήτησαν για το θέμα του αποκλεισμού.

Ο παρατηρητής των Παλαιστινίων στα Ηνωμένα Έθνη κατηγόρησε το Ισραήλ ότι τροφοδοτεί τη βία, ενώ η ισραηλινή πλευρά υποστήριξε ότι πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες της από τις επιθέσεις με ρουκέτες.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να απευθύνει έκκληση στο Ισραήλ να επιτρέψει την ελεύθερη είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά: Ήδη η Ρωσία, καταδικάζει την ισραηλινή τακτική -- Πηγή: Ria Novosti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»