Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2008

Αεροδρομιο 41.000.000 $ στην Ανταρκτικη απο την Αυστραλια (...για επιστημονικους σκοπους!!)



Αεροπορική σύνδεση με Ανταρκτική εγκαινίασε η Αυστραλία

Δηλαδή, πέσανε 41 εκ. δολλάρια (US $), για να μπορούν οι επιστήμονες να πηγαίνουνε στην Ανταρκτική με AIRBUS ;;

Ας το πάρουμε από την αρχή.. Τι άλλο μένει τώρα για να αρχίσει ένας αποικισμός;
Ανακοινώθηκε μεν, ότι το project αυτό ξεκίνησε καθαρά για επιστημονικούς λόγους, αλλά...αυτή δεν είναι πάντα σχεδόν η αρχική πρόφαση;

41.000.000$ πως θα αποσβεστούν και θα αποδώσουν ;; Σώζωντας πιγκουίνους;

Μάλλον όχι, και το Μεγάλο Παιχνίδι της Ανταρκτικής
(βλέπε Ατλαντίδα ή Ελ Ντοράντο : 'Ο τελευταίος Νέος Κόσμος') δεν δείχνει να είναι στο περιθώριο των εθνικών υψηλών στρατηγικών, ούτε να χαρακτηρίζεται από απλούς διπλωματικούς τακτικισμούς. Η χρονολογία λήξης της Συνθήκης της Ανταρκτικής (2011) δείχνει ακριβώς πόσο κοντά είναι η περίοδος, όπου, ένας γιγάντιος πλουτοπαραγωγικός και γεωστρατηγικός πόρος "ελευθερώνεται" και απολύτως σίγουρο, ότι θα αποτελέσει σημείο καμπής για την εξέλιξη των διεθνών συσχετισμών αλλά και για την παγκόσμια οικονομία γενικότερα.

Οι Αυστραλοί δεν χάσανε καθόλου χρόνο (σαν πρωταρχικοί μνηστήρες της Λευκής Ηπείρου μαζί με την Ν.Ζηλανδία) , και ήδη προετοιμάζουνε το έδαφος δημιουργόντας στρατηγικές υποδομές και "πατήματα" για να μπορέσουν να διεκδικήσουν τις γεωπολιτικές τους επιδιώξεις, από στρατηγικά πλεονεκτικότερη θέση.

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η ανταπόκριση ή όχι, άλλων χωρών στο project αυτό της Αυστραλίας (διεθνής νομιμοποίηση ή όχι δηλαδή) αλλά και ενδεχόμενες αντιπαραθέσεις από άλλους μνηστήρες (τους οποίους μπορείτε να τους δείτε αναλυτικά στο παραπάνω link).

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»