Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009

We will try to make it as confusing as possible - part 2

Η Gazprom είναι πιθανόν να διακόψει την αποστολή φυσικού αερίου προς την Ουκρανία, εάν το Κίεβο δεν διευθετήσει πριν από τις 8 Μαρτίου το χρέος των 400 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο οικονομικός διευθυντής της ρωσικής εταιρείας Αντρέι Κρουγκλόφ έκανε σχετική δήλωση προς αυτήν την κατεύθυνση ενώπιον του συμβουλίου της διοίκησης της Gazprom το οποίο συνεδρίασε χθες κεκλεισμένων των θυρών.

«Εάν δεν καταβληθούν στις 7 Μαρτίου 400 εκατομμύρια δολάρια, τότε θα διακόψουμε για μία ακόμη φορά την παροχή φυσικού αερίου προς την Ουκρανία στις 8 Μαρτίου», ανέφερε αξιωματούχος, αναφερόμενος στη δήλωση του οικονομικού διευθυντή.

Επισήμως, στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Gazprom αναφέρεται ότι «η διευθυντική επιτροπή επιφορτίσθηκε με την εφαρμογή των ρυθμίσεων του συμβολαίου για την αποστολή του φυσικού αερίου στην Ουκρανία».

Η Ρωσία διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου προς την Ουκρανία την 1η Ιανουαρίου 2009, προκαλώντας εκτεταμένη κρίση που έπληξε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Έπειτα από συμβιβαστική λύση που επιτεύχθηκε στις 19 Ιανουαρίου, άρχισε εκ νέου η ροή φυσικού αερίου.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»