Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2009

Στο τέλος θα πούμε και ευχαριστώ στους Πρεζέμπορες!

Το γραφείο του ΟΗΕ για το έγκλημα και τα ναρκωτικά (UNODC) έχει ενδείξεις ότι για την «επιβίωση» των τραπεζών κατά την οικονομική κρίση χρησιμοποιήθηκαν χρήματα που προέρχονται από παράνομο εμπόριο ναρκωτικών, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του γραφείου την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του UNODC, Αντόνιο Μαρία Κόστα, ανέφερε σε συνέντευξή του στο αυστριακό έντυπο Profil, ότι τα χρήματα απ’ το ναρκεμπόριο συχνά αποτελούσαν το μόνο διαθέσιμο κεφάλαιο, όταν η κρίση ξέφυγε από τον έλεγχο την προηγούμενη χρονιά. «Το δεύτερο εξάμηνο του 2008, η ρευστότητα αποτελούσε το βασικό πρόβλημα του συστήματος, κι έτσι το ρευστό κεφάλι μετατράπηκε σε ζωτικό παράγοντα» σημείωσε.

«Το γραφείο μας βρήκε στοιχεία ότι διατραπεζικά δάνεια χρηματοδοτήθηκαν με κεφάλαια από το εμπόριο ναρκωτικών και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιες τράπεζες διασώθηκαν κατ’ αυτό τον τρόπο», πρόσθεσε. Ο Κόστα αρνήθηκε να κατονομάσει χώρες ή τράπεζες που δέχτηκαν χρήματα απ’ το ναρκεμπόριο και δεν αποκάλυψε το ύψος των σχετικών κεφαλαίων. Το μόνο που επιβεβαίωσε είναι πως η Αυστρία δεν είναι στην κορυφή της λίστας των χωρών αυτών.

Πηγή: TVXS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»