Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Πεφωτισμένη Δεσποτεία της Ρωσίας


Ο πρόεδρος της Ρωσίας ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας λίστας εκατό ατόμων που θα αποτελέσουν μια νέα, χρυσή «προεδρική φρουρά». Πρόκειται για τους άριστους της χώρας, που περιλαμβάνουν 36 υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχος, 23 τοπικούς υπαλλήλους, 31 επιχειρηματίες και 10 εκπρόσωπους της επιστήμης, της τέχνης και της θρησκείας.

Όλοι αυτοί θα αποτελέσουν τη νέα χρυσή ελίτ, η οποία επελέγη μετά από μία εξάμηνη διαδικασία που κίνησε ο Πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεβ. Από τον Ιούλιο του 2008, ο Πρόεδρος είχε συγκαλέσει μια επιτροπή 172 ειδικών, οι οποίοι είχαν ως στόχο να επιλέξουν εκατό άτομα με εξέχουσα θέση στους τομείς της δραστηριότητάς τους. Τα εκατό αυτά άτομα θα αποτελούσαν την πηγή για τη στελέχωση της «προσωπικής φρουράς», δηλαδή των στενότερων συμβούλων του Ρώσου Προέδρου.

Τα κριτήρια στα οποία βασίστηκε η επιλογή ήταν τα εξής: οι υποψήφιοι έπρεπε να είναι από 25 έως 50 χρονών, να έχουν ανώτατη εκπαίδευση, να έχουν επιτύχει στον τομέα της δραστηριότητάς τους και να απολαμβάνουν εξαιρετικής φήμης στους κύκλους στους οποίους συναλλάσσονται. Οι υποψήφιοι, απ' τους οποίους επελέγησαν οι 100 ανέρχονταν στους 1.211. Ωστόσο, από την τελική ομάδα μόνον οι δέκα είναι κάτω από 30 χρονών, ενώ μόνον δέκα είναι οι γυναίκες. Σύμφωνα, πάντως, με δημοσιεύματα του ρωσικού τύπου, οι θέσεις που αναμένεται να καταλάβουν τα τυχερά «χρυσά παιδιά» κυμαίνονται από υπουργικούς θώκους έως και διοικήση επαρχιών.

Πηγή: TVXS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»