Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Αμφιλεγόμενες οι Νιγηριανές εκλογές

Εκατοντάδες άτομα έχασαν τη ζωή τους στη Νιγηρία, μετά από δύο ημέρες συγκρούσεων μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων για τα αποτελέσματα τοπικών εκλογών.

Στην πόλη Τζος της Νιγηρίας συγκεντρώθηκαν «περισσότερα από 200 πτώματα», στον εσωτερικό χώρο μεγάλου τζαμιού, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού, που μίλησε στο πρακτορείο Reuters. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, έχουν μετρηθεί ήδη 218 πτώματα.

Μουσουλμανική φιλανθρωπική οργάνωση είχε νωρίτερα ανακοινώσει ότι έχει μετρήσει περισσότερους από 300 νεκρούς, ενώ αναμένεται να υπάρξουν περισσότερα θύματα και από άλλες θρησκευτικές ομάδες (κυρίως χριστιανοί).

Είχε προηγηθεί εκτεταμένη σύγκρουση μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, όταν το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα, που υποστηρίζεται κυρίως από χριστιανούς, υποστήριξε ότι κέρδισε τις εκλογές στο Πλατό, του οποίου πρωτεύουσα είναι το Τζος.

Το αποτέλεσμα αμφισβήτησε το αντιπολιτευόμενο Παλλαϊκό Κόμμα Πολιτών της Νιγηρίας, το οποίο στηρίζουν οι μουσουλμάνοι.

Εξαιτίας των συγκρούσεων, η αστυνομία επέβαλε 24ωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ δυνάμεις του στρατού περιπολούν τους δρόμους. Μάλιστα οι Αρχές έχουν δώσει εντολή να πυροβολούν χωρίς προειδοποίηση όποιον την παραβιάζει, σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις συγκρούσεις.

Ο Ερυθρός Σταυρός της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 10.000 άτομα έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, εξαιτίας των συγκρούσεων.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»