Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Ξεκίνησαν ήδη οι συμβιβασμοί ή τελικά ο Πούτιν τα κατάφερε;

Αρνείται δέσμευση για την ευρωπαϊκή αντιπυραυλική ασπίδα ο Ομπάμα.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν ανέλαβε καμία δέσμευση για τη συνέχιση του σχεδίου ανάπτυξης αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Πολωνία, ανακοίνωσε ο σύμβουλός του Ντένις ΜακΝτόνα, αντικρούοντας σχετικές δηλώσεις του Πολωνού προέδρου Λεχ Κατσίνσκι.

Ο σύμβουλος του Ομπάμα για την εξωτερική πολιτική ΜακΝτόνα δήλωσε ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος δεν έχει πάρει καμία οριστική θέση όσον αφορά το πρόγραμμα αυτό. Ο Ομπάμα «είχε μία καλή συνομιλία με τον Πολωνό πρόεδρο και τον πρωθυπουργό (Ντόναλντ Τασκ) για τη σημασία της συμμαχίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Πολωνία», σημειώνει ο ΜακΝτόνα σε ανακοίνωσή του.

«Ο πρόεδρος Κατσίνσκι αναφέρθηκε στην αντιπυραυλική άμυνα, αλλά ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ομπάμα δεν ανέλαβε καμία δέσμευση πάνω σε αυτό», σημείωσε ο ΜακΝτόνα.

«Η θέση του (Ομπάμα) παραμένει όπως ήταν καθ'όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας -υποστηρίζει την ανάπτυξη συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας όταν αποδειχθεί ότι η τεχνολογία (αυτή) είναι σε θέση να λειτουργήσει», πρόσθεσε ο ΜακΝτόνα.

Η πολωνική προεδρία είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Πολωνό πρόεδρο Λεχ Κατσίνσκι να συνεχίσει το σχέδιο ανάπτυξης της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Πολωνία.

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»