Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

Αν δεν εισακουστούν, θα αντιδράσουν "επαρκώς" λέει ο Μεντβέντεφ προς πάσα κατεύθυνση !

Ο Μεντβέντεφ επανέλαβε τη θέση του Βλ.Πούτιν ότι η αντιπυραυλική ασπίδα απειλεί τα ρωσικά συμφέροντα


Να μην προχωρήσει σε μονομερείς αποφάσεις για την ανάπτυξη αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ο νέος πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ξεκαθαρίζοντας πως σε αντίθετη περίπτωση η Μόσχα θα αντιδράσει επαρκώς.

Όπως είπε, οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών πρέπει να συνεχιστούν. «Θεωρώ ότι δεν έχει χαθεί τίποτε, αλλά οι αποφάσεις που ελήφθησαν δεν μπορούν να μας χαροποιήσουν και θα μας αναγκάσουν να αναζητήσουμε επαρκείς απαντήσεις στις αποφάσεις που ελήφθησαν» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κινεζικά μέσα και η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

«Το πιο ατυχές θα ήταν να κλείσουμε απλώς την πόρτα και να μην ακούμε τίποτα. Γι' αυτό είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις συνομιλίες προς όλες τις κατευθύνσεις, σε όλες τις μορφές με τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς εταίρους μας και για τα θέματα αυτά» πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος την Πέμπτη έφτασε στο Καζακστάν, στο πρώτο επίσημο -από τη θέση του προέδρου- ταξίδι του στο εξωτερικό.

Την Παρασκευή, δε, αναμένεται να φτάσει στην Κίνα. Πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν στο BBC ότι η απόφασή του να επισκεφθεί, στην πρώτη του επίσημη περιοδεία, χώρες της Ασίας και όχι χώρες της Ευρώπης δείχνει τις προτεραιότητες που θέτει η Μόσχα όσον αφορά στην εξωτερική της πολιτική.

Στη συνέντευξή του στα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ επανέλαβε παράλληλα τη θέση που εξέφραζε και ο προκάτοχός του, Βλαντίμιρ Πούτιν, λέγοντας ότι η αντιπυραυλική ασπίδα είναι υπερβολική και συνιστά μια «κάποια απειλή για τα ρωσικά συμφέροντα».

Ο νέος πρόεδρος της Ρωσίας εξέφρασε επίσης τη λύπη του που η ρωσική πρόταση για ένα συλλογικό σύστημα επίβλεψης και αντίδρασης στις απειλές, που αποσκοπεί να αντιμετωπίσει η αμερικανική αντιπυραυλική ασπίδα, δεν έχει ακόμη πάρει μια θετική απάντηση.

Στο Καζακστάν, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκαν θέματα ενεργειακής συνεργασίας.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»