Κυριακή 4 Μαΐου 2008

Ο κόσμος το 'χει τούμπανο και εμείς κρυφό (26 χρόνια ντε!!) καμάρι...

Ένα απόρρητο έγγραφο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (τότε ΚΥΠ), μείζονος σημασίας όπως αποδεικνύεται για τα ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδος και των εν εξελίξει εθνικών θεμάτων της φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Greek American News Agency και η εφημερίδα «ΑΞΙΑ» στο φύλλο της 3ης Μαϊου.

Πρόκειται για έγγραφο του 1982 το οποίο υπογράφει ο αντιστράτηγος Δ. Καπελάρης (που εκείνη την περίοδο προφανώς ήταν επικεφαλής τοπικού κλιμακίου της ΚΥΠ) και σήμερα κατέχουν οι σκοπιανές μυστικές και διπλωματικές υπηρεσίες.

Το κρατικό αυτό έγγραφο φαίνεται πως κυκλοφορεί «ελεύθερο» ακόμα και στο διαδίκτυο στα χέρια θερμόαιμων εθνικιστών Σκοπιανών μαζί με άλλα επίσης σημαντικά έγγραφα, χάρτες ελληνικούς κείμενα και βιβλία των δεκαετίων 1970 και 1980.

Στο έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλου «6502/7-3042...» ο Ελληνας αξιωματικός της ΚΥΠ, αφού διαπιστώνει το πρόβλημα αλλά και τη χρήση του γλωσσικού ιδιώματος, επισημαίνει -από τότε ήδη τον ορατό κίνδυνο- για τις (μέχρι τότε) διεκδικήσεις αλυτρωτικών διαθέσεων εκ μέρους των Σκοπιανών.

Στο ίδιο απόρρητο έγγραφο ο αξιωματικός προχωρά σε μια σειρά προτάσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος που ήδη από τα χρόνια εκείνα φαίνεται πως ήταν γνωστό σε στρατιωτικούς και πολιτικούς κύκλους...

Πηγή: Strategy-Geopolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»