Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Αν έκανες κακό, δεν είσαι πια φίλος μας!

Να ακολουθήσει τα στοιχεία «όπου και εάν αυτά οδηγήσουν» καλεί το Πακιστάν η Κοντολίζα Ράις

Μήνυμα -υπό μορφή προειδοποίησης- στο Πακιστάν να συνεργαστεί στο μέγιστο βαθμό και να επιδείξει απόλυτη διαφάνεια στις έρευνες για τις επιθέσεις που αιματοκύλισαν τη Βομβάη απευθύνει η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, η οποία περιορίζει την ευρωπαϊκή περιοδεία της για να βρεθεί την Τετάρτη στην Ινδία.

«Δεν θέλω να προβώ σε βιαστικά συμπεράσματα, αλλά είμαι πεπεισμένη ότι ήλθε η ώρα για πλήρη και απόλυτη διαφάνεια και συνεργασία και αυτό περιμένουμε από το Πακιστάν» δήλωσε η Ράις στους δημοσιογράφους που την συνοδεύουν στο ταξίδι της στο Λονδίνο, όπου θα παραστεί σε ΝΑΤΟϊκή σύνοδο.

Η πακιστανική συνεργασία θα είναι απόδειξη των προθέσεων της νέας διακυβέρνησης στο Πακιστάν, είπε η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθιστώντας σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν μείζονος σημασίας τη στάση που θα επιδείξει το Ισλαμαμπάντ στις έρευνες για το μακελειό στη Βομβάη.

«Αυτό που σημειώνουμε στην πακιστανική κυβέρνηση είναι η ανάγκη να ακολουθήσει τα στοιχεία όπου και εάν αυτά οδηγήσουν» συνέχισε η Ράις, η οποία θα βρίσκεται με υπόδειξη του Τζορτζ Ο.Μπους την Τετάρτη στο Νέο Δελχί για να μεταφέρει τη συμπαράσταση των ΗΠΑ και να βοθήσει να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν στον απόηχο των επιθέσεων.

Η Ινδία υποδεικνύει ως υπαίτια για το μακελειό την πακιστανική εξτρεμιστική οργάνωση «Λασκάρ-ε-Τάιμπα».

Ανάλογες εκτιμήσεις για την προέλευση των τρομοκρατών από τη «Λασκάρ-ε-Τάιμπα» είχαν εκφράσει και Αμερικανοί ειδικοί κατά της τρομοκρατίας. Συνέδεσαν επίσης την ομάδα με άλλη παρόμοια οργάνωση που δραστηριοποιείται στο Κασμίρ. Και οι δύο οργανώσεις θεωρείται ότι συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του Πακιστάν Ασιφ Αλί Ζαρντάρι απευθύνει τη Δευτέρα έκκληση στην Ινδία να μην «τιμωρήσει» το Πακιστάν εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Βομβάη, προειδοποιώντας ότι τα επεισόδια μπορούν να προκαλέσουν νέο πόλεμο με τη γείτονα χώρα.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»