Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Τώρα το πιστεύεις αυτο;;

Αστυνομικός που μάλλον βρισκόταν σε μυστική αποστολή αποδείχθηκε τελικά το ένα από τα δύο άτομα που συνέλαβε η αστυνομία της Ινδίας ως συνεργούς στις πρόσφατες επιθέσεις στη Βομβάη.

Οι δύο ύποπτοι που συνελήφθησαν στην Καλκούτα φέρεται να προμήθευσαν τους δράστες των επιθέσεων με κάρτες SIM για κινητά τηλέφωνα. «Ήδη, τους έχουμε ανακρίνει για το θέμα των καρτών SIM που χρησιμοποιήθηκαν στη Βομβάη» δήλωσε αρχικά στο Reuters ο Τζοντ Σαμίμ, βοηθός του αστυνομικού διευθυντή της Καλκούτα.

Αργότερα το Σάββατο, όμως, αξιωματούχος ασφάλειας στο ινδικό Κασμίρ, ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του, ανακοίνωσε ότι ο ένας συλληφθείς είναι στην πραγματικότητα αστυνομικός που πιθανώς βρισκόταν σε μυστική αποστολή. Ο αστυνομικός φέρεται να ανήκε σε ημιεπίσημο δίκτυο για την καταπολέμηση των εξτρεμιστών, του οποίου τα μέλη είναι συχνά πρώην αντάρτες.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, η αστυνομία της Καλκούτας έχει τώρα ενημερωθεί για το θέμα και καλείται να τον απελευθερώσει άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι από τους δέκα δράστες του μακελειού, οι εννέα σκοτώθηκαν στη διάρκεια των επιχειρήσεων της ινδικής αστυνομίας και ο δέκατος συνελήφθη και κρατείται.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press, ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»