Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Όλοι εναντιόν των "πειρατών" της Σομαλίας...μαζί και η Κίνα!

Δύο κινεζικά αντιτορπιλικά και ένα πλοίο ανεφοδιασμού αποπλέουν την Παρασκευή με προορισμό τη Σομαλία για την πρώτη ναυτική στρατιωτική επιχείρηση της Κίνας εκτός Ειρηνικού που στοχεύει στην προστασία των κινεζικών πλοίων απέναντι στην πειρατεία. Πολεμικά πλοία θα στείλει και η Ιαπωνία...

Στην κινεζική ναυτική αποστολή στα νερά της Σομαλίας συμμετέχουν συνολικά 800 άνδρες, ανάμεσά τους 80 μέλη ειδικά εκπαιδευμένων επιχειρησιακών δυνάμεων.

Τα δύο αντιτορπιλικά είναι από τα πλέον εξελιγμένα τεχνολογικά σκάφη του κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού.

Στη μάχη κατά της πειρατείας στη Σομαλία ρίχνεται και η Ιαπωνία. Ο πρωθυπουργός Τάρο Ασο έδωσε την Παρασκευή διαταγή να αρχίσουν προετοιμασίες για την αποστολή πολεμικών πλοίων ανοιχτά της Σομαλίας.

Σύμφωνα με το μεταπολεμικό Σύνταγμα της Ιαπωνίας, το Πολεμικό Ναυτικό της μπορεί να προστατεύει μόνο πλοία που φέρουν την ιαπωνική σημαία ή μεταφέρουν Ιάπωνες πολίτες.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo, η ιαπωνική ναυτική αστυνομία μπορεί να αρχίσει τις περιπολίες στο Κέρας της Αφρικής τον Φεβρουάριο.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει υιοθετήσει απόφαση με την οποία καλεί τα κράτη-μέλη να καταπολεμήσουν την πειρατεία.

Ένας μεγάλος αριθμός χωρών έχουν ήδη στείλει ή πρόκειται να στείλουν πολεμικά πλοία στην περιοχή της Σομαλίας για να προστατεύσουν τα εμπορικά πλοία που διαπλέουν τον Κόλπο του Αντεν με κατεύθυνση την Διώρυγα του Σουζέλ.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα το Πολεμικό Ναυτικό της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι απέτρεψε απόπειρα πειρατείας σε αιγυπτιακό πλοίο ανοιχτά της Σομαλίας.

Έξι Σομαλοί πειρατές συνελήφθησαν από άνδρες γερμανικής φρεγάτας στον Κόλπο του Αντεν, αλλά αφέθηκαν άμεσα ελεύθεροι με εντολές της γερμανικής κυβέρνησης, αναφέρει το BBC.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»