Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Ολοκληρωτική νίκη ή Υπερισχύουσα προπαγάνδα

The whereabouts of Prabhakaran, left, are unclear, while Nadesan, right, is said to have died [AFP]

Τα κυβερνητικά στρατεύματα έχουν εξοντώσει πλήρως του Τίγρεις Ταμίλ (LTTE) και έχουν για πρώτη φορά, από την έναρξη του εμφυλίου πριν από 25 χρόνια, υπό τον έλεγχό τους ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τον αρχηγό του στρατού. Την ίδια ώρα, νεκρός βρέθηκε ο αρχηγός των ανταρτών.

«Έχουμε απελευθερώσει όλη τη χώρα απαλλάσσοντας το βορρά από τους τρομοκράτες. Έχουμε υπό πλήρη έλεγχο τις περιοχές του LTTE», όπως είπε ο στρατηγός Σαράθ Φονσέκα. «Σήμερα αποτελειώσαμε το έργο που μας ανέθεσε ο πρόεδρος να απελευθερώσουμε τη χώρα από το LTTE».

Εν τω μεταξύ, η σορός του ηγέτη των Τίγρεων Ταμίλ Βελουπιλάι Πραμπακαράν εντοπίστηκε σε ασθενοφόρο που χτύπησαν τα κυβερνητικά στρατεύματα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

«Επιβεβαιώθηκε ότι ο Πραμπακαράν σκοτώθηκε καθώς προσπαθούσε να ξεφύγει μέσα σε ένα ασθενοφόρο πριν το ξημέρωμα. Περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση του προέδρου", όπως είπε η πηγή και επιβεβαίωσαν άλλες τέσσερις.

Η κρατική τηλεόραση προέβαλε επίσης εικόνες της σορού του γιου του ηγέτη των ανταρτών, Τσαρλς Αντονι.

Χθες, οι αντάρτες ανακοίνωσαν κατάπαυση του πυρός, στον πιο μακροχρόνιο πόλεμο στη σύγχρονη ιστορία της Ασίας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 70.000 ανθρώπους.

Πηγή: Reuters, BBC


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»