Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Το καζάνι δεν βράζει μονάχα στην Κεντροδυτική Ασία

(09:33)
Ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν «ανησυχεί» για την αύξηση της έντασης ανάμεσα στην Κολομβία και τις γειτονικές της χώρες κι απηύθυνε έκκληση γι’ αυτοσυγκράτηση, ανακοινώθηκε χθες από τις υπηρεσίες Τύπου του Οργανισμού.

Ο Μπαν «ανησυχεί για την αύξηση της έντασης και της ρητορικής, όπως αυτή αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ανάμεσα στην Κολομβία και στις γειτονικές χώρες Βενεζουέλα κι Ισημερινό», προστίθεται στο ίδιο ανακοινωθέν.

«Απευθύνει έκκληση γι’ αυτοσυγκράτηση και καλεί τις τρεις χώρες να επιλύσουν τα ζητήματα που τις απασχολούν μέσα στο πνεύμα διαλόγου και συνεργασίας, που παραδοσιακά χαρακτηρίζει τις σχέσεις τους», προστίθεται στο κείμενο.

Πηγή: Καθημερινή με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

(08:41)
Οι αντάρτες των FARC θα μπορούσαν να έχουν παραδόσει την Ίνγκριντ Μπετανκούρ «πολλές φορές» στις αρχές της Βενεζουέλας, υποστήριξε σήμερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ραμόν Ροντρίγκες Τσακίν. «Λένε για μένα ότι είμαι συνομιλητής (των FARC). Φυσικά και είμαι. Πώς νομίζουν ότι μπορούμε να πετύχουμε την απελευθέρωση των ομήρων και ότι βρεθήκαμε πολλές φορές στο σημείο να μας παραδοθεί η Ίνγκριντ Μπετανκούρ», είπε ο Τσακίν απαντώντας στις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του η Μπογκοτά ότι διατηρεί δεσμούς με τις Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας.

Πηγή: Καθημερινή με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να εχετε υπ' οψιν σας ,οτι φετος εχουν κατατεθει , αν δεν κανω λαθος 143 υποψηφιοτητες , αριθμος ρεκορ , στην ιστορια του θεσμου για το νομπελ ειρηνης - οποια μεγιστη θεσμικη ολισθηση , αν το συνδιασεις με της απονομες παλαιοτερων νομπελ -

ευχαριστω

Τdi είπε...

Όντως είναι τόσο ενδιαφέρον που φτάνει στα όρια του "περίεργου"!

Ευχαριστώ και εγώ φίλε ανώνυμε για την γνωστοποίηση αυτή!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»