4 μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ...
Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Ταϊβάν Μα Γινγκ-Τζέου, του Εθνικιστικού Κόμματος, κάλεσε σήμερα την Κίνα να απομακρύνει τους πυραύλους της που στρέφονται κατά του νησιού του (Ταϊβάν), πριν οι δυο πλευρές αρχίσουν ειρηνευτικές συνομιλίες.
Ο Μα Γινγκ-Τζέου έκανε τις δηλώσεις αυτές στη συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά τη σαρωτική νίκη που πέτυχε σήμερα στις προεδρικές εκλογές στη χώρα.
Η Κίνα θεωρεί την Ταϊβάν αποσχισθείσα επαρχία της.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
5 σχόλια:
Θιβέτ – Μιανμάρ πιο παλαιοτέρα το σήριαλ με την Φορμόζα – είναι ξεκάθαρη η πολιτική των Αμερικάνων σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής βαδίζουν by book . Ένας απλός παρατηρητής είναι σε θέση να δει πως ακριβώς ξεδιπλώνεται η πολιτική τους με τις ίδιες ακριβώς τακτικές επιλογές με τις πρακτικές του πάλαι ποτέ ψυχρού πολέμου . Το ζήτημα είναι ότι είναι πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι γιατί είναι και οι δυο διαβασμένοι , η δε Αμερικάνοι δε , έχουν κάνει λάθη που τα πλήρωσαν και η πρακτική τους είναι να μην κάνουν το ίδιο λάθος δυο φορές . Αλλά και οι Κινέζοι έχουν μαζέψει βουνά από δολάρια σε συναλλαγματικά αποθεματικά , τόσα πολλά που είναι σε θέση να φέρουν καίρια πλήγματα σε μια οικονομία που ήδη αιμορραγεί . .
Θα είναι μια πολύ καλή παρτίδα για παίκτες με γερά νεύρα , αλλά και καλά αντανακλαστικά . Όσο για τους Θιβετιανους ..ο Θεός (η ο Βούδας) να βάλει το χέρι του .
ελλην φορολογουμενος
Ναι ευτυχώς. Προβλέπω ο επόμενος γραμματέας του κόμματος να χρισθεί αυτόματα αυτοκράτορας.
συμφωνώ με τον ανώνυμο:
Θα είναι μια πολύ καλή παρτίδα για παίκτες με γερά νεύρα , αλλά και καλά αντανακλαστικά
χώρια τις εντυπώσεις των ΟΑ
Μήπως οι Κινέζοι είναι αυτοί που μαθαίνουν καλύτερα από όλους, από τα λάθη τους. Εγώ ισχυρίζομαι πάντως, ότι απλά, θα την δούμε να δυναμώνει και να αποκτά ολοένα και πιο καταλυτική επιρροή στο Μεγάλο Παιχνίδι.
Δεν θα διαφωνήσω ότι η παρτίδα με τους Αμερικάνους, είναι σκληρή..αλλά δεν φτουράει καθόλου, εμπρός στην Κινεζο-Ρωσική παρτίδα. Η πιο σημαντική όλων! Η Παρτίδα για την ΕυρΑσία..
Τώρα, ΕΕ και ΝΑΤΟ, (ψιλο-το ίδιο συνδικάτο:) αν καταφέρουν, να ελέγξουν τις ισορροπίες ανάμεσα στην Μέση Ανατολή και την Ρωσία, το παιχνίδι με την Κίνα, μπορεί και να σώσει ότι (ή δυνητικά να) της έχει απομείνει-από γεωπολιτικής σκοπιάς-.
Το μεγάλο ερωτήματικό που με ταλανίζει όμως, είναι το εξής.
Αν αύριο ξεκινούσε μια διεθνών διαστάσεων κλιμάκωση:
1ον--Ποιός θα ήταν με ποιόν;
2ον--Ποιός θα έχανε λιγότερο(όχι ποιός θα κέρδιζε προσοχή!);
Μήπως τώρα αν αθροίσουμε τα "ανοιχτα" μέτωπα, διακρίνουμε μια κατανομή ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ;
Ούτε κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου δεν υπήρχαν τόσα ανοιχτα διπλωματικά θέματα..Φανταστείτε να μπέι το 2011 στην διεθνή αντζέντα ΚΑΙ η Ανταρκτική..Δειλά δειλά, αλλά μην ξεχνάμε για το τελευταίο -μη κατακτημένο- γεωπολιτικό φιλέτο!
Σας καλησπερίζω όλους!
εχω την αισθηση οτι στην ερωτηση σου "ποιος θα πάει με ποιον ;"
Η απαντησ ειναι απλη σε πρωτη φαση η ομαδοποιηση θα γινει με τα νομισματα τα δολλαρια απο την μια και τα υπολοιπα απο την αλλη . Δες τι πολεμος αυτη τη στιγμη εξελισεται.
Δημοσίευση σχολίου