Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Ντεμέκ μυστικές επιστολές και το Παρασκήνιο που έγινε Σκηνή!

http://a.abcnews.com/images/US/obamamedvedev_081115_mn.jpg

Μυστική επιστολή απέστειλε ο Μπάρακ Ομπάμα προς τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, τον περασμένο μήνα, δηλώνοντας ότι θα αναστείλει την ανάπτυξη ενός νέου συστήματος πυραυλικής άμυνας στην Ανατολική Ευρώπη, εάν η Μόσχα συμβάλει στην αναχαίτιση της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων, από το Ιράν.

Η επιστολή παραδόθηκε στο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ από ανώτατους αξιωματούχους της κυβέρνησης Ομπάμα, οι οποίοι διατηρώντας την ανωνυμία τους, διέρευσαν στον Τύπο πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο της. Αν και υποστήριξαν ότι η πρόταση δεν προσφέρει άμεσο αντάλλαγμα, η επιστολή είχε σκοπό να δώσει κίνητρο ώστε να ενταχθεί η Μόσχα σε ένα κοινό μέτωπο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά του Ιράν.

Η Μόσχα δεν έχει δώσει κάποια επίσημη απάντηση, αλλά Ρώσος αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα αναφερθεί στην πυραυλική άμυνα, όταν θα συναντηθεί με τη Χίλαρι Κλίντον το Σάββατο στη Γενεύη. Ο Ομπάμα και ο Μετβέντεφ θα συναντηθούν επίσημα για πρώτη φορά στις 2 Απριλίου στο Λονδίνο.

Η επιστολή του Ομπάμα εστάλη ως απάντηση σε αυτή που έλαβε από τον Μεντβέντεφ μετά την ανάληψη των προεδρικών του καθηκόντων και αποτελεί μέρος της προσπάθειας να επαναπροσδιοριστούν οι Ρωσοαμερικανικές σχέσεις.

Το θέμα της πυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη, καθορίζει τη σχέση Ομπάμα – Ρωσίας από τη μέρα της εκλογής του, όταν ο Μεντβέντεφ απείλησε ότι θα αναπτύξει πυραύλους τύπου Iskander στο Καλίνινγκραντ, με σκοπό την εξουδετέρωση του αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας, σε περίπτωση ανάγκης, για να υποχωρήσει λίγο αργότερα. Την Κυριακή, ο Μεντβέντεφ υπαινίχθηκε το ενδεχόμενο συμφωνίας. «Έχουμε λάβει σήματα από αμερικανούς συναδέλφους μας», δήλωσε στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, RIA Novosti. «Αναμένω αυτά τα σήματα να εξελιχθούν σε συγκεκριμένες προτάσεις. Ελπίζω να συζητήσουμε το θέμα, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την Ευρώπη, με τον Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα.»

Πηγή: TVXS.gr

Διέψευσε σήμερα το Κρεμλίνο ότι στην επιστολή του Μπαράκ Ομπάμα προς τον Ρώσο πρόεδρο Μεντβέντεφ, υπήρχε πρόταση αναστολής της ανάπτυξης ενός νέου συστήματος πυραυλικής άμυνας στην Ανατολική Ευρώπη, εάν η Μόσχα συμβάλει στην αναχαίτιση της ανάπτυξης πυρηνικών όπλων, από το Ιράν.

Η εκπρόσωπος του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Νατάλια Τιμάκοβα, ανέφερε ότι το κλίμα της επιστολής ήταν «θετικό», ότι περιλάμβανε σειρά προτάσεων και εκτιμήσεων, ωστόσο δεν πρότεινε τη ματαίωση της εγκατάστασης του αντιπυραυλικού συστήματος ως αντάλλαγμα για την πιθανή βοήθεια της Ρωσίας στο να σταματήσει το Ιράν τη διαδικασία απόκτησης πυρηνικών όπλων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times, ο Αμερικανός πρόεδρος διατύπωσε την πρότασή του σε επιστολή του που παραδόθηκε στον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ στη Μόσχα τον περασμένο μήνα από ανώτατους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Πηγή: TVXS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»