Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Καρφωτή ή άλλη μια "πληροφορία που διέρευσε για να τα μαθαίνει ο κόσμος" ;;



Τέσσερα κοντέινερ που περιέχουν ογδόντα τόνους υλικού με την κωδική ονομασία CK22 έχουν δεσμευτεί στο λιμάνι της Ελευσίνας, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας της Κυριακής". Το υλικό χρησιμοποιείται για την κατασκευή πυραύλων, αλλά και δεξαμενών υγρών καυσίμων για πυραύλους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το υλικό ξεκίνησε από το λιμάνι Κόπερ της Σλοβενίας και στις αρχές Νοεμβρίου 2008 έφτασε στο λιμάνι Gioia Tauro της Καλαβρίας, όπου έμεινε για περίπου είκοσι μέρες. Η πόλη αυτή ελέγχεται σε μεγάλο μέρος της από τη μαφία, θεωρείται υποδοχέας του 80% της κολομβιανής κοκαΐνης και κόμβος στο λαθρεμπόριο όπλων.

Στο τελωνείο της Ελευσίνας έφτασε στις 10 Δεκεμβρίου 2008 με το πλοίο Σουζάνα και ο τελικός προορισμός του ήταν το Ιράν. Οι ελληνικές αρχές, σε συνεννόηση με τις αρχές των χωρών απ' όπου πέρασαν τα κοντέινερ ξεκίνησαν έρευνα, καθώς, μεταξύ άλλων, η πορεία του υλικού θεωρείται δρόμος για το λαθρεμπόριο όπλων, ενώ η εταιρία που θα το παραλάμβανε στο Ιράν είναι ύποπτη από τον ΟΗΕ για λαθρεμπόριο όπλων στη Μέση Ανατολή. Το υλικό στάλθηκε στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση, η οποία, μέχρι τα μέσα της εβδομάδας δεν είχε ολοκληρωθεί, όπως ανέφεραν οι πηγές της Ελευθεροτυπίας.

Πηγή: TVXS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»