Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

$ 400.000.000 για "ειδικές σταυροφορίες"



Η κυβέρνηση Μπους έχει αυξήσει σημαντικά τις «ειδικές» στρατιωτικές αποστολές μέσα στο έδαφος του Ιράν με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, σύμφωνα με άρθρο του γνωστού Αμερικανού δημοσιογράφου, Σέιμορ Χερς.

Ο Χερς, στο
άρθρο του στο περιοδικό New Yorker, επικαλούμενος πηγές των μυστικών υπηρεσιών και του Κογκρέσου, γράφει ότι ο Τζορτζ Μπους διέταξε την κλιμάκωση των επιχειρήσεων της CIA και των ειδικών δυνάμεων στο Ιράν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Κογκρέσο ενέκρινε το αίτημα του προέδρου για κονδύλια ύψους $400 εκατομμυρίων για την χρηματοδότηση ειδικών αποστολών.

Μεταξύ αυτών είναι η υποστήριξη αποσχιστικών κινημάτων, οι απαγωγές μελών της αλ-Κουντς (οι επίλεκτες δυνάμεις της Επαναστατικής Φρουράς) που μεταφέρονται στο Ιράκ για ανάκριση, και η σύλληψη ή η δολοφονία στόχων «υψηλής αξίας» στα πλαίσια του «πολέμου κατά της παγκόσμιας τρομοκρατίας».

Τους τελευταίους μήνες έχουν κάνει την εμφάνιση τους δημοσιεύματα στα Ιρανικά ΜΜΕ που αναφέρουν «παράξενες» δολοφονίες στρατιωτικών. Σε ορισμένες περιπτώσεις η Τεχεράνη απέδωσε την ευθύνη στις Αμερικανικές και Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Στο άρθρο του ο Χερς –που αποκάλυψε το «φιάσκο» των μυστικών υπηρεσιών πριν την εισβολή στο Ιράκ – σημειώνει ότι υπάρχουν «σημαντικές αντιρρήσεις» από το Πεντάγωνο και τον υπουργό Αμύνης, Ρόμπερτ Γκέιτς, στα σχέδια του Λευκού Οίκου για στρατιωτική επέμβαση κατά του Ιράν.

Πηγή: Foreign Press

Σχετικά άρθρα από Foreign Press


Το Ισραήλ "σχεδιάζει" επίθεση κατά του Ιράν

2 σχόλια:

geokalp είπε...

τρέχει-δεν τρέχει το κακό σενάριο, αυτά είναι σίγουρα η αρχή!
άλλωστε παλιά και δοκιμασμένα είναι!!!

Τdi είπε...

Οι "λετς γκόου κιλ σαμ Ιράνιανς φορ κας" είναι διαχρονική τακτική...από τους αρχαίους Σπαρτιάτες, Πέρσες και Χιούνγκ Νού έως σήμερα...

Απλά όπως είπες, δεν δίνεις μισό δις για ειδικές αποστολές απλά για κατασκοπεία..Η δαπάνη πρέπει να "αποσβεστεί"...Με λάφυρα..πολέμου!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»