Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Πόσο προκλητική μπορεί να γίνει η προπαγάνδα της εξουσίας!

Εικόνες διαδηλωτών οι οποίοι παραδέχονται πως ο λόγος που συμμετείχαν στα επεισόδια στην Τεχεράνη ήταν η υποκίνηση των δυτικών ΜΜΕ έδειξε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

«Ήμασταν υπό την επιρροή του 'Voice of America-Persia' και του BBC» δήλωσε μία μαυροντυμένη γυναίκα σε ένα από τα βίντεο που προβλήθηκαν.

«Όλη η ατμόσφαιρα δημιουργήθηκε από το BBC. Ο γιος μου είχε μια χειροβομβίδα στην τσάντα του, καθώς ήθελε να φαίνεται πιο δυνατός και σκληρός από τους άλλους» συμπλήρωσε η γυναίκα, στο πρόσωπο της οποίας είχε τοποθετηθεί τηλεοπτικό φίλτρο.

Επίσης, ένας νεαρός με μακριά μαλλιά παραδέχτηκε μπροστά στην κάμερα πως συμμετείχε πρόθυμα στα βίαια επεισόδια, ενώ είπε πως είχε συλληφθεί σε περιοχή της Τεχεράνης γνωστής για τα καταστήματα κινητών τηλεφώνων της.

«Εκμεταλλεύτηκα την κατάσταση. Εγώ και ο αδελφός μου λεηλατήσαμε μαγαζιά και ληστέψαμε ανθρώπους» είπε σχετικά.

Ο στόχος των διαδηλωτών, σύμφωνα με τα λεγόμενα του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Χασάν Γκασγκαβί, είναι «η διάβρωση της εθνικής ενότητας, η αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και γενικότερα η αποδιοργάνωση του Ιράν».

Ένας ηλικιωμένος δήλωσε ότι νόμιζε πως βρισκόταν υπό την επιρροή του Voice of America, ενώ ένας άλλος νεαρός ανέφερε πως προκλήθηκε από μασκοφόρους άνδρες: «Με προκάλεσαν με βρισιές. Μας έλεγαν 'πολεμάτε Ισραηλινούς'».

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

«Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ !»